Netteki Blog

Göz Rengine Göre Kısaca Makyaj Önerileri

28.02.2023
451
Göz Rengine Göre Kısaca Makyaj Önerileri

Bütün bakışların ve ifadelerin en etkilisi gözlerimiz biz kadınlar için en önemli parçamız. Peki hangi göz rengini hangi renk far ortaya çıkartır, hangi göz kalemi hangi hangi göze uyar, gelin beraber inceleyelim.

1. Mavi Gözler

Mavi gözlerinizi belirginleştirmek ve daha da ortaya çıkarmak için ilk tercihiniz metalik renklerdir. Metalik rengin soğuk yansımaları ile gözleriniz daha mavi görünecektir. Mavi far ve metalik rengi bir arada kullanmaktan çekinmeyin.

2. Yeşil Gözler

Yeşil gözlü kadınlara ise ilk önerimiz yeşil pırıltılar için lacivert tonlu göz farları olacaktır. Yeşil gözleriniz için sürdüğünüz lacivert farı gri göz kalemi ile tamamlayabilirsiniz.

Yeşil gözlüler için bir diğer makyaj hilesi ise maskarayı 2,3 kat sürmektir. Böylece gözleriniz olduğundan büyük görünecektir.

3. Kahverengi Gözler

Ortak göz rengi olarak sayılabilecek kahverengi gözleri ise sıcak renkler ile belirginleştirmek mümkün. Altın rengi far sizin için biçilmiş kaftan.

Özellikle üst kirpik diplerine siyah kalem ya da siyah eyeliner sürebilirsiniz. Alt kirpik diplerine ise tercihiniz kahve tonlarını kullanabilirsiniz.

4. Ela Gözler

Ela göze sahip kadınlar her zaman gözlerindeki yeşil ışıltılarından hoşlanırlar. ‘Peki far ile bu etkiyi sağlamak mümkün mü?’ sorusunun cevabı evet.

Bakır rengi, sarı renklerde ve turuncu tonlarında farlar ile ela gözlerinize güneş ışınlarını yansıtın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.