Netteki Blog

Görgü kuralları ile ilgili kompozisyon kısa

28.02.2023
814
Görgü kuralları ile ilgili kompozisyon kısa

Görgü kurallarına uyulabilmesi için öncelikle bunların tamamının benimsenmesi ve günlük hayatta da kullanılabileceğinin biliniyor olması gerekmektedir.

Aksi taktirde çok fazla katı kuralları bulunmuyor olmasına rağmen, toplum baskısı nedeniyle uygulanmaya sebebiyet verebilecek kurallarla karşı karşıya kalınabilecektir.

Bu durumun oluşmaması amacıyla insanın günlük yaşamında rahat olabilmesi, başkalarını rahatsız etmemesi ve başkalarının hayatına karışmaması gerektiği anlaşılmalıdır. Baskının hiçbir işe yaramayacağı bazı durumlar bulunabilir.

İnsanlar çok üzüldüklerinde, hayatlarının en önemli ve dikkatli kararlar verilmesi gereken dönemlerinde kendi davranışlarının dışına çıkabilirler.

Bu tarz durumlar, yaş grubu ne olursa olsun, kişilerin görgüsüzlük olarak tanımlanabilecek durumlara sebebiyet verebilmesini mümkün kılabilir.

İnsanların içerisinde yapılması hoş karşılanmayacak olan fakat bazı ülkelerde hiçbir sakıncası olmayan, aksine tam tersi anlamlara yorulabilen durumlar bulunabiliyor.

Çatalların tabaktaki yerleşim durumunun yemek öncesi ve yemek sonrasındaki anlamları farklıdır. Kültür olarak görülen yeme içme alışkanlıklarının en iyi şekilde sürdürülebilmesi için mutlaka bulunulan kültüre uyum sağlanmalıdır.

Asya kültürlerinde yemek yerken ve yemek sonrasında ev sahibine saygı gösterilmesi şarttır. Beğenilmeyen öğünlerde dahi, bir miktar da olsa tadına bakılmalı ve sofradan beraber kalkılmalıdır.

Avrupa’da ise insanlar çok daha hızlı yaşamaya ve strese alıştığı için, acil durumlarda yemeklerini yolda veya farklı ortamlarda yiyebiliyorlar.

Yemeklerden bahsedildiğinde Türkiye’de ağızdan ses çıkarılarak yenmesi son derece yanlış olarak görülür.

Ev sahibine teşekkür edilir ve sonrasında sofradan kalkılır. Aynı şekilde, ev sahibi misafirlerinden önce sofradan kalkmaz.

Günlük hayatta toplu taşımalarda da insanlara yer verilmesi ve yaşına veya durumuna bağlı olarak saygı göstermesi şarttır.

Bencilliğin son derece yanlış karşılanıyor olması, görgü kurallarının bazı temel durumlarda olumlu sonuçların alınmasına imkan tanıdığını göstermektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.