Netteki Blog

Golden Retriever Renkleri Nelerdir? İşte Resimleri

28.02.2023
1.836
Golden Retriever Renkleri Nelerdir? İşte Resimleri

Dünya üzerinde popüler olan ve sevecen tavırları, sıcakkanlılığı ve insanlara olan samimiyeti ile oldukça tercih edilen türler arasında yer alıyor.

Elbette Golden Retriever türlerinin pek çok rengi bulunmakla beraber, kendilerine has olan çeşitli özellikleri de bulunuyor.

Aynı zamanda sosyal köpek olmaları ve insanlarla iletişimleri iyi olmaları dolayısıyla, gerçek anlamda tercih edilen ırk halini almıştır.

Genelde 3 farklı türleri bulunduğu biliniyor. Bu türleri Amerikan, İngiliz ve Kanada olarak geçmektedir. Her birinin fiziki görünüşü birbirinden biraz farklıdır ve genelde renkleri de ayırt edici özellikleri arasında yer almaktadır.

İngiliz Golden Retriever: Beyaza yakın tonları bulunur ve bu ton farklı renk kombinasyonlarına göre açık ya da koyu olabilmektedir. Baş kısımları biraz daha baskın yapıdadır ve tıknaz yapılarıyla da ön plana çıkmaktadırlar.

Amerikan Golden Retriever: Renkleri sarının açık tonlarını barındırır. Açık altın sarısı, bakır ya da balımsı renkleriyle ön plana çıkmaktadırlar. Alışkın olunan Golden Retriever görüntüsüne sahiptirler.

Kanada Golden Retriever: Kahverenginin açık ya da koyu tonlarına sahiptir. Baş kısmı diğer türlere göre biraz daha içine göçük gibidir. Yine de benzer özellikler sahip olan tüylü yapısı da bulunmaktadır.

Geneli üzerinden hareket ettiğimizde, krem rengi, altın sarısı, açık dore, koyu sarı gibi renkleri de barındırmaktadırlar.

Her birinin kendine özgü yapılarının olmasına karşın, gerçek anlamda sevecen köpek olarak bilinmektedirler.

Boyları dişilerinde 51 ile 56 santim kadar olabilmektedir. Erkekler ise 55 ya da 60 santim arasında değişebiliyor.

Ortalama 10 ya da 12 yıllık ömürlerinin olduğu bilinse de bu süre sabit değildir. Daha uzun süreli yaşayan Golden Retriever türleri de bulunmaktadır. Bakım ve doğru beslenme bu konuda önemli faktördür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.