Netteki Blog

Golden Retriever Bakımı ve Beslenmesi

28.02.2023
285
Golden Retriever Bakımı ve Beslenmesi

Öğünleri, tuvaletleri, egzersizleri belirli saatler arasında yapılmalıdır. Tuvalet ihtiyaçları özellikle yavrularda çok sıktır. Yemek yediği kadar tuvalet ihtiyacı da o oranda çok olacaktır.

Ev içerisinde kafes sistemiyle veya balkonda ona bir yer göstererek tuvalet eğitimi verilmelidir. Ona ait özel yer belirlemek kendisini özel hissettirir.

Her odaya giremeyeceğini bilmeli ve evin içinde sınırları çizilmelidir. En yaygın yöntem gazete kağıdını tüm gezineceği yerlere sererek eğitim verilmeli ve her geçen gün gazeteler azaltılarak uygun görülen yerde tuvaletini yapmaya devam edecektir.

Golden Retriever Beslenmesi

Evsel gıdalar vermek yerine köpeklere özel formülle hazırlanan kaliteli kuru mamalar tercih edilmelidir. Veteriner hangi mamaya uyum sağlayacakları konusunda açıklama yapabilir.

Kuru mamaların içeriğinde tüm gıdaları dengeli ölçüde barındırdıkları için kuru mama verilmesi önemlidir.

Evden bir şeyler verildiğinde ihtiyacı olan ölçü dengelenemeyebilir ve buda köpekte düzensiz dışkı, deri ve ağız kokusuna neden olabilir.

Ölçülü beslenmediğinde tüy dökümü de ortaya çıkabilir. 6 ay olduktan sonra arada ek gıda verilebilir. Aralarda verilecek kaçamak öğünlerde sindirim sistemi ancak geliştiği için istemeden hasta edilebilir.

Yemeğin hazırlanmasında minik ölçülerde yağsız, tuzsuz ve baharatsız olmalarına dikkat edilmelidir.

Köpek için öğün sayısı 0-2 aylık olana kadar 6 öğün, 2-4 ay arasında 5 öğün, 4-6 ay arasında 4 öğün, 6-12 ay arasında 3 öğün vermek gerekir.

12 aylık olan köpeğe ise 2 öğün yemek yeterlidir. Yavru köpek için iki öğün arası çok uzun olmamalıdır.

Yavru Golden Retriever bazı öğünlerde iştahsız davranırsa zorlanmalı ve gerekirse sahibi yemeğini yedirmelidir.

Köpeği beslemeden önce ilk önce sahibi yemeğini onun karşısında yemeli ve onunda yemek yeme iştahını açacak ve sahibinin lider olduğunu anlayacaktır. Önünde her zaman temiz su bulundurulmalıdır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.