Netteki Blog

Golden Retriever Bakımı Nasıl Yapılır?

28.02.2023
287
Golden Retriever Bakımı Nasıl Yapılır?

Bakım her köpek için önemlidir ve sağlıklı yapıda kalabilmesi açısından köpeğin daha mutlu olmasını sağlar. Bundan dolayı da temel bakım yöntemlerini bilmek gerekiyor.

Golden Retriever bakımı diğer köpeklerin bakımı ile ortak özelliklere sahip olsa da genel olarak bazı farklılıklarda görülebilir.

Sağlık, beslenme ve diğer faktörlere kadar her birinin en uygun şekilde uygulanması ve izlenmesi de gerekiyor.

Golden Retriever bakımlarını yaparken;

Mutlaka aşı ve sağlık kontrollerinin düzenli olarak yapılması gerekiyor. Bu aşamada bakımın en önemli koşulları arasında aşıların yapılması gelmektedir.

Genelde Golden Retriever türü köpekler ev ortamında beslendiği için mutlaka onun için uygun ortamın hazırlanması da gerekiyor. Uyuması için rahat bir bölme ya da küçük bir alan yapılabilir,

Mutlaka temiz su verilmelidir. Suyu 1 ya da 2 günden fazla açıkta bırakmadan, sürekli olarak kabıyla beraber temizlemekte gerekiyor.

Diş sağlığını korumak ve diş etlerini geliştirmek için kemikli et verilebileceği gibi, diğer sert besinlerde verilebilir.

Burada önemli olan köpeklerin narin yapısı olduğunu düşünmek değil, köpek olarak fiziki yapısına uygun etkenleri de sağlayabilmektir.

Pireler, şeritli solucanlara karşı mutlaka dikkat edilmelidir. Günü geldiğinde aşılar yapılmalıdır.

Tüylerinin doğru şekilde taranması ve bunun nazikçe yapılması da bakımın önemli unsurlarındandır. Golden Retriever cinsleri tüylü oldukları için tüy dökmeleri fazladır. Bundan dolayı da yumuşak şekilde tüylerini tarayabiliriz.

Köpekler hisli ve duyguyu yaşayan hayvanlar oldukları için sevginizi her zaman içten göstermenizde iyi bir bakım göstergesidir.

Duş imkanı da hayvanın sağlıklı kalabilmesi açısından gereklidir. Uygun duş imkanı uygun şampuanlar ile sağlanarak, temizliği sağlanabilir.

Eğer siz gereken özeni gösterirseniz, ihtiyacı olan tüm bakımı da karşılayabilirsiniz. Önemli olan zaman ayırmak, muayenelerini yaptırmak, temiz tutmak ve her zaman ihtiyacını anlayabilmektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.