Netteki Blog

Golden Köpek Eğitimi Nasıl Yapılır? Kısaca

28.02.2023
470
Golden Köpek Eğitimi Nasıl Yapılır? Kısaca

Golden köpeklerin eğitim adına daha da elverişli bir yapıya sahip oldukları biliniyor. Bunda duygusal bağlarının kuvvetli olduğunu söylemek gerekiyor. Şöyle ki eğitim adına öncelikli olarak ortak dilin oluşturulması gerekecektir. Yani köpek ile sahibinin anlaşması oldukça önemlidir.

Temel itaatler ya da davranış eğitimleri konusunda dikkatli olunması gereken bazı noktalar bulunuyor. Örneğin tuvalet eğitimden bahsetmek gerekirse süreçler önemlidir.

Mesela uyandıktan hemen sonra harekete geçmelisiniz. Her beslenme sonrasında da ilerleme sağlayabilirsiniz. Oyunlardan sonra dahi eğitim adına verimli süreçler olduğunu söylemeliyiz.

Bu dönemde istediğiniz yere gitmesini ya da size bir takım uyarılar vermesini sağlamalısınız. Küçük ödüller yani mamalar sayesinde ödüller sunarak eğitimin kısa sürede tamamlanmasına da katkıda bulunabilirsiniz.

Golden Köpek Eğitimde Önemli Detaylar

Golden cinsinin duygusal yapısından dolayı psikoloji çok önemlidir. Örneğin sahibinin sıkıntılı olduğu dönemlerde eğitimlere yanıt vermesi mümkün olmayacaktır.

Aynı zamanda eğlenceli süreçler geçirerek ilerleme sağlamanız faydalı olacaktır. Keyifli olması ve bir süre sabırlı davranmalınız. Sinir hakimiyeti sayesinde kısa sürede sonuç almanız da mümkün olacaktır. Bunun adına önemli birkaç detaydan bahsedecek olursak;

• Mutlaka köpeğin eğitime cevap vermesi durumunda ödüller sunun.

• Eğitim sırasında eğlenceli zamanlar geçirmek adına küçük oyunlara başvurabilirsiniz.

• Eğitimin sonlandırılması halinde de keyifli olmaya özen göstermelisiniz.

• Ses tonunuz dahi eğitim adına etkilidir.

• Disiplinli olmak adına da ses tonunuzu ayarlamalı ve son sözü mutlaka siz söylemelisiniz.

• Ödüllerin yanı sıra mutlaka temas ederek onu sevdiğinizi hissettirin.

Önemli detaylar çerçevesinde ilerleme sağlamanız daha kolay olacaktır. Zamandan tasarruf edecek ve istediğiniz eğitimleri sunmuş olacaksınız. Daha kolay bir şekilde köpeğiniz ile zaman geçirmek adına da eğitimlere özen göstermelisiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.