Netteki Blog

Genital bölgeye ağda nasıl yapılmalıdır ?

28.02.2023
350
Genital bölgeye ağda nasıl yapılmalıdır ?

GENİTAL BÖLGEYE AĞDA NASIL YAPILIR?

İstenmeyen kıl ve tüylere karşı ağda geçmişten bugüne kullanılıyor. Özellikle pratik bir yöntem olmasıyla hem erkekler hem de kadınlar sıklıkla ağdayı tercih ediyor. Direkt olarak evde rahatlıkla kullanılabilen ağda başkasına ihtiyaç duymuyor. Ağda kullanmasını bilen kişiler kendilerine ağda yapabiliyor. Böylelikle herhangi bir güzellik salonuna gitmeye gerek kalmıyor. Ancak genital yani bikini bölgesine ağda yapmayı düşünen kişiler oldukça tereddüde giriyor. Bunun nedeni de genital bölgede yaşanabilecek olası sıkıntılar oluyor. Fakat bilinmesi gerekiyor ki bikini bölgesine ağda yapmakla diğer bölgelere ağda yapmak arasına pek fazla bir fark yoktur diyebiliriz.

NEDEN AĞDA TERCİH EDİLMELİ?

Bikini bölgesine ağda yapma tekniğine geçmeden önce neden ağdanın tercih edilmesi gerektiğine değinecek olursak istenmeyen kıl ve tüylerin zamanla daha az çıkmasına yol açtığı için tercih edilmelidir şeklinde açıklama yapabiliriz. Diğer kıl-tüy alıcı jilet gibi yollara girişen kişiler kılların daha gür ve kalın çıktığını söylüyor. Bu nedenle de görüntü olarak ve hissiyat olarak çok daha sıkıntı çıkaran bir yöntem oluyor. Bunun yerine tek seferde kökten alım sağlayan ağdayı kullanmak kılların zamanla daha seyrek ve az çıkmasına neden olabiliyor. Dolayısıyla herkes için ağda kullanımı tavsiye ediliyor.

Özellikle daha küçük yaşlarda ağda kullanımına girişmek ilerleyen yaşlarda kıl ve tüylerin daha az çıkmasına yol açabiliyor. Ergenlik çağında başlayarak düzenli bir şekilde ağda kullanmak vücudun her bölgesi için daha az kıl çıkmasına yol açıyor. Böylelikle ilerleyen yaşlarda ağda gibi kıl sökücü yöntemlerin acısını azaltıyor. Pratik bir teknik olarak ağda kullanımına özen gösterildiği takdirde çekilen acı da zamanla kademeli olarak azalıyor diyebiliriz.

BİKİNİ BÖLGESİNE AĞDA YAPARKEN BİLİNMESİ GEREKENLER

Genital yani bikini bölgesine ağda yaparken bilinmesi gereken en önemli detay boncuk ağda kullanmak şeklinde söyleniyor. Genel olarak diğer ağdalardaki yardımcı malzemeden dolayı tercih edilen boncuk ağda hiçbir kişi ya da malzemeye gerek duyulmadan çıkarılabiliyor. Kullanmaya başlamadan önce hazır olduktan sonra ağda ısıtıcısına belirli oranda boncuk ağdayı eklemek gerekiyor. Daha sonrasında ise boncuk ağdayı istenen bölgelere sürmek ve beklemek gerekiyor. Ağda istenen bölgeye sürüldükten ve kuruduktan sonra ise hızlı ve doğru şekilde çekilerek istenmeyen kıllar alınıyor.

Fakat bu noktada bilinmesi gereken önemli bir püf nokta ortaya çıkıyor. Bu da ağdanın çekiliş yönü oluyor. Eğer ağdanın çekilişini bilmeden yanlış şekilde çekerseniz hem daha az kıl alacaktır hem de daha çok can yakacaktır. Bunun için de ağdayı kılların çıkış yönünün tam tersi yönünde çekmek gerekiyor. Böylelikle sürülen bölgedeki bütün kıllar ağdaya yapışacak ve çıkacaktır. Temiz bir ağda kullanımı için bu püf noktaya uymak gerekiyor. Kıllar böylelikle kökten alınacaktır.

GENİTAL BÖLGE İÇİN NEDEN AĞDA KULLANILMALI?

Birçok güzellik merkezinde ve salonlarında bikini yani genital bölgesinde ağda kullanılıyor. Bunun yanında İnternet üzerinde de pek çok kaynakta ağda kullanılması gerektiği yazıyor. Bütün bunların nedeni ise hem kılların daha az çıkmasını sağlamak hem de daha uzun sürede çıkmasını sağlamak olarak söyleniyor. Genel olarak jilet gibi farklı aletlerle birlikte kıl ve tüyler alınırsa daha kısa sürede çıkmaya devam edeceğinden dolayı boncuk ağda ile istenmeyen tüyleri almak daha sağlıklı olacaktır.

Genital bölge için bazı kişiler tüy dökücü krem de kullanıyor ancak bu pek de sağlıklı bir yöntem değildir. Özellikle vücudun en hassas bölgesi olan bikini bölgesinde bu şekilde ağır kimyasal barındıran ürün kullanmak ilerleyen yaşlarda çeşitli sıkıntılar çıkarabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.