Netteki Blog

Gençleştirici ve Yumuşatıcı Tuz Maskesi, Tuz İle Diş Beyazlatma

28.02.2023
360
Gençleştirici ve Yumuşatıcı Tuz Maskesi, Tuz İle Diş Beyazlatma
  1. Gençleştirici Tuz Maskesi
    2) Cilt Yumuşatıcı Maske Tarifi
    3) Tuz İle Diş Beyazlatma
    4) Tuzun Vücuda Faydaları

Yazımızda tuz ile yapabileceğiniz birçok maske ve tuzun vücuda faydalarını göreceksiniz. Yemekleri tatlandıran tuz ile cildinizde kullanacağınız tuz farklıdır. Bu neden ile vereceğimiz tariflere dikkat etmeniz gerekmektedir. Sözü daha fazla uzatmadan tuz ile yapılan maskeler ve tuzun vücuda faydalarına geçelim.

Tuz İle Yapılan Maskeler

Gençleştirici tuz maskesi, cilt yumuşatıcı maske gibi birçok maske tarifi aşağıda yer almaktadır. Siz, vücudunuzun hangi noktası için kullanacaksanız ona göre aşağıdan maskeler seçebilirsiniz. Tuz ile diş beyazlatma konusunda da tarif vereceğiz.

tuz-cilt-maskesi

tuz-cilt-maskesi

Gençleştirici Tuz Maskesi

– 10 Damla lavanta yağı,
– 5 Adet lavanta çiçeği,
– Yarım bardak civarı tuz,
– 3 Yemek kaşığı zeytinyağı,
– 3 Yemek kaşığı aloe vera yağı.

Yukarıdaki malzemeleri bir tabağa ya da kaba ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı, ortalama 10 dakika bekletin ve daha sonra uygulamak için sünger kullanın. Süngeri karışıma bandırın ve yüzünüze yavaş şekilde uygulayın. Bu noktada dairesel hareketler ile uygulamayı unutmayın. Maskeyi uygulamadan önce cildinizi iyice temizlemenizi öneririz. 10 günde 1 kez uygulayabileceğiniz bu maske, cildinizin gençleşmesini sağlayacaktır.

Cilt Yumuşatıcı Maske

Az önce bahsettiğimiz gibi cilt yumuşatıcı maske tarifini de paylaşıyoruz. Buna maske demek, pek doğru olmaz. Bütün cildinize uygulayabileceğiniz bu tarif, duş sırasında uygulanmaktadır. Normal tuz dışında mutlaka deniz tuzu kullanmanız gerekmektedir. Küvetinizi suyla doldurun ve yarım bardak deniz tuzu ekleyin. Ortalama 30 dakika bekledikten sonra bu su ile duş alın. Cildinizin yumuşadığını göreceksiniz. Bu tarif ile duş jeli kullanmayın.

tuz-ile-dis-beyazlatma

tuz-ile-dis-beyazlatma

Tuz İle Diş Beyazlatma

– 1 Çay kaşığı deniz tuzu,
– Yarım çay kaşığı karbonat,
– 1-2 Damla limon suyu,
– Yarım çay bardağı su.

Bu karışımı bardakta hazırlayın ve 15 dakika bekletin. Diş fırçası yardımı ile haftada 1 kez uygulayabilirsiniz. Günlük olarak uygulamayın, bu şekilde uygularsanız dişleriniz ve diş etiniz zarar görecektir. Tuz ile diş beyazlatma nasıl yapılır sorusunun cevabı, az önce anlattığımız gibidir.

Tuzun Vücuda Faydaları

– Aşırı terleme, saç dökülmesi gibi sorunlarınızı çözmek için deniz tuzu kullanabilirsiniz.
– Tuzlu su, vücudunuzda bulunan bakterilerin azalmasını sağlar.
– Deniz tuzu, sinir sistemini ve asit seviyesini dengeler.
– Uyku problem olan kişiler, sofra tuzu yerine deniz tuzu kullanmalıdırlar.
– Solunum yolu hastalıkların kullanabileceğiniz deniz tuzu, tuzlu su ile gargara yapılarak bu sorunları çözebilir.

Herhangi bir hastalığınız varsa ya da herhangi bir ilaç kullanıyorsanız, önerilerimizi uygulamadan önce doktora danışmanızı öneririz. Tıp, alternatif tıptan üstündür. Bu anlamda her şeyin en iyisini, 6 yıl zorlu eğitim gören ve birçok konuda bilgilenen doktorlar bilmektedir. Yazımızda yer alan tarifler, birçok kişi tarafından denenmiştir. Tarifte yer alan dozları, kendinize göre ayarlayabilir ve azaltabilirsiniz.

McDonald’s Franchise Nasıl Alınır, Franchise Şartları 2020

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.