Netteki Blog

Genç Odası İçin Güzel Dekorasyon Örnekleri

28.02.2023
247
Genç Odası İçin Güzel Dekorasyon Örnekleri

Mekanlar insanları etkiler. Bu tasarımın temel düşüncelerinden biridir. Yani, siz bir mekanda nasıl davranılmasını istiyorsanız aslında dekorasyonunuzla insanları etkiler ve istediğinizi yaptırabilirsiniz.

Bunu yapmak için de pek çok tasarım öğesini kullanabilirsiniz. Yani aslında bütün hastanelerin birbirine benzemesi bir tesadüf değildir.

Çünkü hastaneler sessiz, düzenli ve temiz mekanlardır. Hastaları sakinleştirmeye yönelik dekore edilmişlerdir.

Bu bakıştan yola çıkarak genç odaları ele alındığında ise daha enerjik ve hareketli bir konsept oluşturulması gereği aşikardır, çünkü gençlerin enerjileri hiç bitmez ve daima bir hareket içindedirler.

Duvarları Renklendirin

Genelde odaların her duvarı aynı renge boyanır algısı vardır, oysaki böyle bir zorunluluk yoktur. Özellikle genç odalarında duvarları farklı renklere boyayarak odaya hareket katabilirsiniz.

Mobilyaları Hafifletin

Genç odalarında büyük ebatlarda ağır mobilyaları gerek yoktur bu durağanlık hissi yaratır. Gençlerin kolayca değiştirebileceği farklı konseptlere uyum sağlayabilecek işlevsellikte doğal mobilyalar kullanmanız doğru olacaktır.

Doğadan Esinlenin

Genç odalarındaki en hoş ve rahat dekorasyon tarzlarından biri de doğadan ilham alınarak yapılana veya doğa temelli oluşturulan konseptlerdir.

Böylece hem gençler hem de odaya girenler farkında olmadan rahatlayacak ve huzurlu hissedeceklerdir.

Aynı zamanda hareketi de yine doğadan temel kullanabilirsiniz , suyun akışı gibi odadaki gerek renklerle gerek eşyalarla bir akış sağlanabilir. Böyle bir odada vakit geçiren genç kendini özgür ve mutlu hissedecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.