Netteki Blog

Fucicort Krem Ne İşe Yarar ?

28.02.2023
3.973
Fucicort Krem Ne İşe Yarar ?

Fucicort Krem Ne İşe Yarar ?

Fucicort krem genellikle cilt hastalıkları için kullanımı yaygın olan bir kremdir. Fucicort krem nedir ? ve krem hakkında nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir, ne işe yarar, muadili nedir, fiyatları nedir, özellikleri nelerdir, cilt üzerinde hangi etkileri vardır gibi sorularınızı duyar gibiyiz. Tüm bu soruların cevaplarını sizler için araştırdık ve makalemiz de yazdık. Şimdiden sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

Fucifort kremin de dahil olduğu ”Böcek Sokmasına İyi Gelen Kremler Nelerdir ? ” yazımız için kırmızı başlığa tıklayabilirsiniz.

 ” Sinek Kovan 5 Süper Bitki ” makalemiz için kırmızı linke tıklayabilirsiniz.

Fucicort Krem Nedir ?

Fucicort kremin içeriğinde ; bir gramı fusidik asit, 20 mg betametazon valerat ve 1 mg klorokresol ile stabilize içerir. Bu krem, fusidik asit maddesinin antibakteriyel etkisini betametazon valerat maddesinin anti-enflamatuar ve antipruritik etkileri ile birleştirir.

Fucifort krem yani atopik egzama ve kontakt dermatit gibi bakteriyel bir enfeksiyon varlığında veya riskinde enflamatuar dermatozları tedavi etmek için kullanılır.

Fucicort Krem Ne İşe Yarar ?

Fucicort Krem

Fucicort Krem Nerelerde Kullanılır ?

Kollar, bacaklar, eller, ayaklar, yüz bölgesi, sırt, bel, boyun ve omuz gibi bölgelerde kullanılabilir. Hatta doktor tavsiyesi ile birlikte başka kremlerle belirli miktarlarda karıştırılarak da kullanılabilir.

Fucicort Krem Ne İçin Kullanılır ?

Fucicort krem aslında egzamanın farklı çeşitleri olan ;  atopik egzama, diskoid egzama ve staz egzaması için kullanılan bir ilaçtır.Aynı zamanda bu krem seboreik dermatit, kontakt dermatit, liken simpleks, kronikus, sedef hastalığı, vediskoid, lupus, eritematoz gibi cilt hastalıklarının tedavisi için de uygulanır.

Fucicort krem böcek sokmalarında yada hangi böceğin soktuğu bilinmediğinde ve vücut büyük bir kızarıklık , kaşıntı , akıntı gibi büyük reaksiyonlar verdiğinde başka kremlerle kombinlenerek yani karıştırılıp da kullanılabilir. Fakat yine de böyle bir durum için uzman bir cildiye doktoruna danışmalısınız.

Fucicort Krem Fiyatı

Fucicort kremin güncel fiyatı 40.40 TL’dir.

Fucicort Krem Neye Yarar?

Fucicort krem ; bakterilerin büyümesini durdurarak ve cilt yaralarında kızarıklık, kaşıntı, kabuklanma ve şişmeyi azaltarak çalışır. Bu ilaç bir antibiyotik (fusidik asit) ve betametazon valeratın kombinasyonudur.

Kremin ama asıl kullanılış amacı atopik egzama, diskoid egzama ve staz egzaması, seboreik dermatit, kontakt dermatit, liken simpleks, kronikus, sedef hastalığı, vediskoid, lupus, eritematoz gibi bazı cilt hastalıklarını tedavi etmek için kullanılır.

Fucicort Krem Ne İşe Yarar ?

Fucicort Krem

Fucicort krem viral veya mantar enfeksiyonları gibi diğer enfeksiyonlarda işe yaramaz. Herhangi bir antibiyotiğin gereksiz kullanımı veya aşırı kullanımı, etkinliğinin azalmasına neden olabilir.

Fucicort Krem Kullanmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

  • Eğer hamile ve emzirme döneminde iseniz kesinlikle önce doktorunuza danışmanız gerekir. Danışmadan asla bu kremi kullanmamalısınız aksi takdirde size olmasa bile bebeğinize yan etkisi olabilir.
  • Başka ilaç alıyorsanız doktorunuza söyleyin. Bu, bitkisel ve tamamlayıcı ilaçlar gibi reçetesiz satın alınabilecek ilaçları ile tıbbi ilaçları içerir.
  • Alerjik bir bünyeniz var ise Fucicort kremi kullanmadan önce doktorunuza danışın.
  • Viral, fungal veya bakteriyel kökenli cilt lezyonlarınız (örneğin herpes veya su çiçeği), perioral dermatit ve rosacea, ülseratif durumunuz varsa doktorunuza söyleyin. Bu tür hastalıklar genel olarak antibiyotik direnci geliştirme riskini artırabilir.
  • Bebeklerde ve çocuklarda uzun süreli olarak bu kremi kullanmayın.
  • Fucifort krem kullanmaya rağmen herhangi bir iyileşme olmazsa, bu kremi yedi günden fazla kullanmamalısınız.
Fucicort Krem Kullanım Şekli

Bu krem kısa süreli kullanım için tasarlanmıştır ve iki haftadan fazla kullanılmamalıdır. Bu kremi doktorunuz tarafından önerildiği sürece kullanmalısınız.

Cildin etkilenen bölgesine günde iki kez hafifçe ovalayarak ince bir tabaka halinde bu kremi uygulamalısınız. İlacı uyguladıktan sonra daima ellerinizi yıkamalı ve gözünüze, burnunuza veya ağzınıza bulaşmadığından emin olmalısınız.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.