Netteki Blog

Fellah köftesinin yanına ne gider , Fellah köftesinin yanına ne yakışır ?

28.02.2023
4.573
Fellah köftesinin yanına ne gider , Fellah köftesinin yanına ne yakışır ?

Fellah köftesinin yanına ne gider , Fellah köftesinin yanına ne yakışır ?

Fellah köftesi yanına yakışacak en pratik ve ekonomik , alternatif yemek önerilerini sizlerle paylaşıyoruz. Fellah köftesinin ana maddesi bulgurdur. Köftelik ince bulgur ile sıcak suyun birleşimi sayesinde şekil verilir. Hem cep dostu ekonomik hem de oldukça lezzetlidir. Salçalı sosu eşliğinde sunulur. Bulgur Türk mutfağında oldukça fazla kullanılan kıymetli bir gıdadır. Son dönemlerde vegan tariflerde de en çok tüketilen besinlerden biridir.

Ülkemizin her yerinde muhtelif isimlerde adlandırılan fellah köftesi, Akdeniz bölgesinin fellah ya da sarımsaklı köftesi, Malatya’nın sıkma köftesi, bulgur köftesi ve daha bir hayli bölgede birden fazla adıyla yakından tanıdığımız bir köfte çeşididir. buna ek olarak bugün ne pişirsem sorumuza en iyi alternatif ve sizlere fikir verebilecek olan yazılarımızı paylaşıyoruz. Başlıklara tıklamanız yeterlidir. Daha fazlası için ana sayfadaki Yemek Tarifleri bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Hatay yöresinde çok sık tüketilen fellah köftesi, minik yuvarlak parçalar halinde hazırlanır ve bazı yörelerde bu yuvarlak topların üzerine parmakla delik açılır.

Fellah Köftesinin Yanına Ne Yapılır ?

Fellah köftesine eşlik edecek yemekler , çorbalar , çay saati için börekler , mezeler ve ya salatalar hepsi için sizlere seçenekleri sunacağız. Fellah köftesi öyle bir lezzet ki ister çay saatlerinde ister ara sıcak hatta ana yemek olarak tükete bilirsiniz. Her sofraya her saate ayak uydurabilmesi için yanına yapacağınız lezzetleri doğru kombinlemeniz gerekir.

1- Tavuk Suyu Çorbası

Hem etli , hem şifa dolusu bu çorba sofralarınız için en iyi başlangıç seçeneği olabilir.   Bu çorba hem fellah köftesinin sindirimini kolaylaştırır hem de sofranıza şifa katar.

 2 – Düğün Çorbası

Bu çorbada etli bir çorba olduğu için oldukça lezzetli ve şifa doludur. Menünüze hem zenginlik hem lezzet katacaktır. Fellah köftesi bulgurdan olduğu için sofra başlangıçlarınızı sıcak  tavuklu ve ya etli çorbalar ile yapabilirsiniz.

3 – Börek

Çay saatlerinde fellah köftesi sunacaksanız yanına börek en iyi eşlikçidir. Özellikle peynirli börek oldukça yanına yakışır. İster buzluktaki hazır böreklerinizi , ister tavada hazır yufkadan yapılan börek ya da isterseniz hazır dondurulmuş peynirli börekleri sunabilirsiniz. Diğer sayfalar gibi aynı yemeği adını değiştirerek sizleri oyalamıyoruz. 🙂

Fellah köftesinin yanına ne gider , Fellah köftesinin yanına ne yakışır ?

4 – Patates Salatası

Çay saati ve ya davet sofrası fark etmez patates salatası fellah köftesine yanına yakışacak en iyi ve en ekonomik tariflerdendir. Hem salata hem de ara yemek olarak sunabilirsiniz. Menünüzün oldukça doyurucu olmasını istiyorsanız kesinlikle patates salatası yapmalısınız !

5 – Cacık

Bulgurdan yapılan bir köfte olduğu için porsiyonu biraz kacırıldığında ve ya bir süre sonra ağır gelebilir misafirlerinize. Lezzetini hafifletmek ve damakları ferahlatmak için bol dereotlu soğuk bir cacık en iyi seçenek olacaktır.

6 – Sebze Haşlama ve ya Kızartma

Fellah köftesi vegan tariflerde de en çok tercih edilen yemeklerden biridir. Eğer menünüzü sağlıklı bir şekilde tamamlamak isterseniz sebzeleri kızartmak yerin buharda haşlayıp yoğurtlu bir sos yapıp eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz. Ya da bol yağda sebzeleri kızartmak yerine sebzede bir kaç kaşık zeytinyağı ile fırında pişirebilirsiniz.

7 – Salata

Köfte ana yemeğiniz olacak ise hem midenizi hem de bütçenizi rahatlatmak için salata yapabilirsiniz. Eviniz de olan ve mevsime uygun malzemelere göre  ; Yeşil salata , mısırlı salata , mevsim salatası ve ya çoban salatası yapabilirsiniz.

8 – Meze 

Evinizde olan malzemelerle hem pratik hem hesaplı basit lezzetler yapabilirsiniz. Közlenmiş patlıcan salatası , Pancar mezesi , Haydari , Havuçlu Tarator , Atom gibi lezzetleri sunabilirsiniz.

Önerilerimizi deneyen herkese teşekkür ederiz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz. Herkese sağlıklı ve mutlu günler dileriz. Sofranızdan bereket ve mutluluk hiç eksik olmasın .

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.