Netteki Blog

fedakarlık ile ilgili kompozisyon

28.02.2023
604
fedakarlık ile ilgili kompozisyon

Ne İçin Fedakarlık Yapılabilir
Çoğu zaman birbiriyle tamamen alakasız olan şeyler için de fedakarlık yapıldığı görülmüştür. Son zamanlarda çok daha fazla görülen ve özellikle de yakın yaş gruplarındaki kişiler tarafından karşılıklı etkileşimin kolaylaşması, fedakarlığı önemli hale getirmektedir.

Uzak olunması veya gelecekle ilgili planların bulunmaması, insanların aynı durum hakkında farklı zaman dilimlerinde tamamen farklı düşüncelere kapılmasına yol açabilecektir.

Zaman içerisinde mutlu olunabilmesi ve her zaman için yeni değerlere ulaşılabilmesi gerekiyor.

Ancak bu şekilde yeniden başarıya ulaşılabilecek ve sevilen, önem verilen şey uğruna bazı şeylerden vazgeçilebilecektir.

Fedakarlık Neden Gereklidir?

İnsanlar sadece değer verdikleri, önemli olduklarını düşündükleri, geleceğe kalmasını istedikleri, kendilerinden daha değerli olduklarını bildikleri şeyler için fedakarlık yaparlar. Bu, bazen bir nesne bazen de bir insan olabilir.

Kişilerin hayatlarını, mallarını, paralarını ve elde ettikleri şeyleri ortaya koyarak onlardan vazgeçebilmesi gerekiyor.

Aksi taktirde bencilliğin ve her zaman için ben merkezciliğin devam etmesi nedeniyle çok fazla kişi sorun yaşayabilecektir.

Zaman içerisinde tanışılan, elde edilen veya ulaşılan şeylerin direkt olarak insanı etkileyebileceği unutulmamalıdır.

Her zaman için ölünebileceğinin bilinmesi ve buna bağlı olarak da servetin öneminin bulunmadığı anlaşılabilmelidir.

Hayattayken kazanılan ve önem verilen şeylerin bir önem sıralaması bulunabilir. Yenilen bir yemeğin, bir insandan daha değerli olması mümkün değildir. Aksi taktirde uğruna feda edilebilecek hiçbir şey bulamayacağınız insanlar nedeniyle sorun yaşayabilirsiniz.

Yeni elde ettiğiniz, gelecekte de sizinle olacağını bileceğiniz şeylerin gözünüzde anlamlı olması son derece doğaldır.

Bununla birlikte, aynı şeylerin başkası için hiçbir önemi olmaması da, dikkat edilmesi gereken ince çizgiyi oluşturuyor.

İnsanların kendi mallarını veya belirli nesneleri çok farklı olarak düşünmesi normal değildir. Kendi hayatını ortaya koyabilen kişiler ise bu kadarı, geleceği düşünerek verecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.