Netteki Blog

Farklı ve modern olan çok güzel avize tasarımları

28.02.2023
381
Farklı ve modern olan çok güzel avize tasarımları

Dekorasyonlarda en önemli araçlardan biride kullanılacak olan avizelerdir. Geçmiş dönemlerde var olan, büyük ve şaşalı, bir antikayı anımsatan avize modellerinin yanı sıra, günümüzde çeşitlilik miktarı oldukça fazlalaşmıştır.

Günümüzde ne tür avizeler kullanılmaktadır?

Avizeler oldukça fazla üretim çeşitliliğine sahip olmuşlardır. Her mobilyaya, her renk ve desende avize bulmak mümkündür. Kâğıt avizeler günümüzde oldukça kullanılan ürünler arasındadır.

Bir akordiyon gibi katlanan avizeler, açılıp demirleri sayesinde sabit bir hal aldığında daha çok spor odaların tamamlanması aşamasında kullanım sağlayabilir.

Uzaktan kumandalı avizeler kimi zaman tercih sebebidir. Kişi oturduğu yerden ortam aydınlığına müdahale edebilir. Kumandalı avizelerde renk seçenekleri mevcuttur. Sarı, kırmızı, beyaz, yeşil gibi renk seçeneklerine kumandanın bir düğmesi ile ulaşılabilir.

Yuvarlak kristal taşlı avizeler oldukça yaygın bir kullanım sağlar. Daha çok sarkıt model olan bu avize çeşidi, beyaz taşları sayesinde modern odalara kolayca uyum sağlayabilmektedir.

Günümüzde tavana monteli avizeler yerine, ayaklı abajurlarda oldukça tercih edilebilir olmuştur. Uzun ve gösterişli abajurlar evin bir bölümünden oldukça güzel ve net ışık saçabilmektedirler.

Sarkıt modeller çoğu zamanda tercih sebebi olsa da, tavana yapışık gibi durabilen avize modelleri de oldukça sade, spor, tasarımına göre ise ışıltı ve şıklık yaratabilmektedir.

Çocuk odaları için ahşap, figürlü ve lisanslı oldukça güzel avizeler üretilmektedir. Rengârenk bu avize seçimi çocuk odalarını aydınlatırken aynı zamanda çocuğun ilgi odağı olmasını başarmıştır.

Mutfaklar için tercih edilecek avize seçeneklerine en uygun fikir, üretilen çelik görünümlü sarkıt modeller olmuştur. Mutfak alanı için silinebilir olması en gözde tercih sebebidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.