Netteki Blog

Facebook Arama Geçmişi Silme Nasıl Yapılır? Öğren!

28.02.2023
294
Facebook Arama Geçmişi Silme Nasıl Yapılır? Öğren!

Bazen sosyal medyada farklı şeyler arayabilirsiniz. Yemek tarifleri ya da ünlülerin hesapları gibi. Hatta popüler sayfalar, kişiler ya da kuruluşları arayabilirsiniz. Aslında Facebook kurulurken sloganı şuydu “İlkokul arkadaşınızı bulun.”

Ancak şimdilerde hemen herkes her şeyi bu Facebook ortamlarından arıyor. Öyle ki bir iş başvurusu yaptığınızda verdiğiniz özgeçmiş kadar sosyal medya hesaplarınız da çok önemli olabiliyor.

Hatta artık bazı firmalar sizden başvuru esnasında sosyal medya hesaplarınızı da isteyebiliyor. Bunun dışında eğer siz de sosyal medya üzerinden araştırma yapıyorsanız ya da eşiniz aileniz sizin neleri ya da kimleri aradığınızı merak ediyor olabilir.

Tüm bunlar için ya da daha farklı sebeplerle arama geçmişinizi silmek ya da bazı aramaları silmek isteyebilirsiniz. Bunun için farklı yollar olsa da aslında çok kolay ve hızlı bir yöntem var.

Öncelikle web üzerinden Facebook hesabınıza giriş yapın. Üst kısımdaki arama çubuğunu biliyorsunuz. Oraya tıkladığınızda siz bir şey yazmadan Facebook size son aramalarınızı sıralayacaktır.

İster buralardaki arama sonuçlarınız olsun ister daha önceki aramalarınız olsun silebilirsiniz. Bunun için arama çubuğuna tıkladığınızda aşağı doğru uzayan liste göreceksiniz.

Bu listenin en üst sağ köşesinde “DÜZENLE” diye bir buton göreceksiniz. Doğrudan “Düzenle” seçeneğine tıklayın.

Size tüm aramalarınız tarihi sıraya göre en son yaptığınız aramadan itibaren sıralanacaktır. Gün gün sıralanan aramalar içinden istediğinizi seçebilirsiniz.

Bu aramalar temel olarak sadece size özel olarak gizlenmiş olmalı. Eğer değilse ayarlar menüsüne gidin. Oradan “Gizlilik” sekmesine tıklayın ve gizlilik ayarlarınızı gözden geçirin.

Arama ayarlarınızın gizliliğini tamamladıysanız hemen yanında içi boş küçük bir daire göreceksiniz. Ona tıkladığınızda zaten tek bir seçenek çıkar. “Sil” butonuna basın.

Sonrasında size onay için ayrı bir kutucuk çıkar. Oradan da silme işlemini onaylayın ve böylece istemediğiniz sonuçları silin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.