Netteki Blog

Eylül Ayı Hangi Burç

28.02.2023
305
Eylül Ayı Hangi Burç

Astroloji bilimi çoğu kişilerin inandığı ve kabul ettiği bir bilimdir. Eski yıllardan günümüze kadar gelen ve eski zamanlarda da birçok ülkenin birbirilerinden haberleri olmadan üzerinde çok fazla araştırma yapılan bir alandır. Bunulan bulguların ise aynı özellikte olması gerçeklik payına işaret etmektedir.

Astrolojiye göre Güneş görüngesinde olan birbirinden farklı 12 adet burç bulunmaktadır. Dünya üzerinde bilinen ilk dört element olan su, ateş, toprak ve havanın etkisinde kaldığı düşünülmektedir burçların. Bu inanışa göre;

Aslan, Koç ve Yay burcu ateşin etkisindedir.

Boğa, Başak ve Oğlak ise toprağın etkisinde olan burçlardır.

İkizler, Terazi ve Kova Havanın etkisi altında olan burçlar olup,

Suyun etkisi altında olan burçlar olarak Yengeç, Akrep ve Balık ifade edilmektedir.

Astrolojinin ilk çıkış tarihi hakkında kesin bulgular bulunmamaktadır.

Astroloji bir pozitif bilim alanında değildir. Bilim kapsamı içerisinde ise yerini almaktadır. Geniş bir konu olması farklı yorumları barındırmasına bu da istatiksel anlamda bilim kabul edilmesine neden olmuştur.

Astroloji mantığında doğulan tarih burçların belirlenmesinde önem taşımaktadır. Doğduğunuz tarihe göre hangi burçta olduğunuz netlik kazanan bir konudur. Buna göre ilk burç Koç burcudur.

Eylül ayında doğanlar için gözüken farklı iki adet burç bulunaktadır. İlk olarak 23 Ağustos ve 22 Eylül arasında doğanlar Başak burcuna dahil olmaktadırlar.

İkinci seçenek ise 23 Eylül ve 23 Ekim arasında doğanlar için Terazi burcudur. Buna göre doğduğunuz tarihinize göre eylül ayı içerisinde 22 Eylül dâhil olmak üzere doğan herkes Başak burcuna dâhil olmaktadırlar.

23 Eylül ve sonrasında doğan tüm bireyler ise Terazi burcunun özelliklerini taşımaktadır.

Eylül ayı içerisine giren iki farklı burçta birbirinden farklı özelliklere sahiptir. Ortak yanlarının olası yanında belli başlı ayrılan oldukça keskin özellikleri de bulunaktadır.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.