Netteki Blog

Evde Oyuncak Nasıl Yapılır?

28.02.2023
258
Evde Oyuncak Nasıl Yapılır?

Evde oyuncak yapımı sizler için ve çocuklarınız için farklı bir aktivite olacaktır. Çocukların, günümüzde memnuniyetsiz tavırlarının sebeplerinden bir tanesi de istediklerine kolayca ulaşabilmeleridir.

Dünyada ki geri dönüşüm uygulamalarına destek olabilmek için yapılabilecek birkaç evde yapılabilecek oyuncak seçenekleri sizler için düzenlenmiştir.

Evde uygulanabilecek çocuk oyuncakları; beyaz eşyaların büyük kartonları evde oyuncak yapımında birçok oyuncak için kullanılabilir.

Yaşam alanlarında kendilerine ait bir alan arayan çocuklar için büyük kartonlardan bir ev inşa edin. Kartonları farklı şekillerde biçimlendirerek mutfak tasarımı yapın.

Yine kartondan çamadır makinası yapabilirsiniz. Bunun için bir karton ve yapacağınız makinanın boyutu için bir sepet yeterli olacaktır.

Eşyaları korumak amacı ile kutuların içerisinden çıkan pat patları zemine yapıştırarak emekleyen bebeklere emekleme parkuru yapın.

Büyük kartonları TV şeklinde biçimlendirin, çocukların kendi programlarını kendileri yapmasını sağlayın. Plastik pet şişeleri biriktirin ve bir ev inşa edin yada yuvarlak şekilde birbirlerine yapıştırıp renkli renkli boyayıp bir top elde edebilirsiniz. Biten sıvı sabun şişelerinden elişi kağıtlarını kullanarak penguen yapın.

2.5 lt şişeleri griye boyayın ve jetpack şeklinde süper kahraman yaratın. Kartondan çizim masası oluşturun.

Kartonları birleştirerek eğlenceli bir labirent oluşturun. Eski kumaş ve çıtalardan kızıl derili çadırı yapın. Sadece büyük bir boş kutunun içerisine resim yaparak çocukların kendi duygularını yansıtmalarına izin verin. Evde geçirdiğiniz zamanları dilediğiniz taktirde çocuklarınız ile birlikte daha kaliteli hale getirebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.