Netteki Blog

Evde Kayseri mantısı nasıl yapılır diyenlere işte tarifi!

28.02.2023
263
Evde Kayseri mantısı nasıl yapılır diyenlere işte tarifi!

Kayseri mantısı Türk mutfağının en önemli lezzetlerinden bir tanesidir. Yapılışı biraz zahmetli olsa da tüketilmesi dünyalara bedeldir. Tadına doyum olmayan Kayseri mantısını diğer mantılardan ayıran en büyük özellik tanelerinin çok daha küçük ve ince olmasıdır. Bu da yapılışını zorlaştırdığı gibi lezzetinin de artmasına sebep olmaktadır.

Kayseri Mantısının Yapılışı;

Unu, yumurtayı, tuzu ve suyu karıştırarak kulak memesi kıvamında hamuru elde ettikten sonra, yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak nemli bir bezin altında 20 dakika kadar dinlendirilir.

Daha sonra bu parçalar 1 mm. Kalınlığında açılır ve 1cm’lik parçalar halinde kesilir.

Kıymayı, soğan, tuz, karabiber ve maydanozla karıştırarak elde ettiğimiz içi her bir parçanın ortasına koyarak hamurlar dört köşesinden kapatılır ve kaynamış suya konularak haşlanır.

Bu sırada salça, pul biber ve tuzla hazırlanan sos haşlanan mantının suyuna ilave edilir ve karıştırılır.

Bu işlemden sonra servis tabağına alınan mantının üzerinde sarımsaklı yoğurt gezdirilerek, pul biber, nane ve kekik eşliğinde tüketilir.

Anadolu’nun eşsiz lezzetlerinden birisi olan Kayseri mantısı herkesin evinde yapabileceği bir yemek değildir ve sadece ustasının elinden çıktığında o lezzeti verir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.