Netteki Blog

Evde beslemek için en uygun köpek cinsleri ve isimleri

28.02.2023
419
Evde beslemek için en uygun köpek cinsleri ve isimleri

Evde köpek beslemek isteyenlerin aynı zamanda çevreyi de göz önünde bulundurması gerekecektir. Şöyle ki apartman tipi binaların kurallarına da uygun olarak seçimlerde bulunmalısınız.

Daha uysal ve sakin olan cinslerden yana tercihte bulunabilirsiniz. Eğitim alabilen ve çocuklarla iyi anlaşan köpek cinslerine de göz atmak gerekiyor.

Bir takım karakter testleri sonucunda size uygun köpeğe sahip olabilirsiniz. Buradan da önerilen birkaç cinsin özelliklerine göz atabilirsiniz. Bunlar arasında;

Maltese; Titiz hanımların da vazgeçilmezi olan köpek cinsleri arasındadır. Çünkü farklı olarak tüylerinin az döküldüğünü söylemek gerekiyor.

Köpek ve kedilerle de iyi anlaşmasından dolayı problem yaşamayacağınızı söylemeliyiz. Bunların dışında bakımının da zorlayıcı olmadığını belirtmek gerekiyor.

Pug; Sevecen bir karaktere sahip olan puglarla da iyi anlaşmanız mümkün. Çünkü arkadaş canlısı bir yapıya sahip oldukları biliniyor.

Bunun yanı sıra sessiz olan sadece uyku sırasında hırıltılı olan cinslerden bir tanesidir. Ancak bu hırıltıların apartman sakinlerini rahatsız edecek boyutta olmadığını söylemek gerekiyor.

Bostan Terrier; Ailelerin vazgeçilmezleri arasında yer alan köpek cinsidir. Nitekim çocuklarla arasının iyi olduğunu söylemek gerekiyor.

Tüy dökmediği için de avantajlı olacağı açıktır. Eğitim vererek kısa sürede aileye ayak uydurmasını dahi sağlayabilirsiniz.

Apartmanda Beslenecek Köpek Cinsleri

Şikayetlere maruz kalmamak adına apartman sakinlerini de rahatsız etmeyecek köpek cinslerine sahip olmak gerekecektir. Bir takım eğitimler ile de köpeğinizin sorun yaratmamasını sağlayabilirsiniz.

Örneğin Avustralya çoban köpeğinin bu anlamda yararlı bir cins olduğu açıktır. Kısa sürede eğitilmesinden kaynaklı olarak da apartmana uygun olacağını söylemeliyiz.

Golden retrieverdan yana da tercihte bulunabilirsiniz. Ev içerisinde yaşamaya uygun olan dost canlısı bir yapıya da sahip olduğu görülüyor.

Poddle yani kaniş olarak da bilinen minik köpek türlerine de göz atabilirsiniz. Oyun sever yanlarından dolayı sıkılmanız mümkün olmayacaktır. Ancak ses çıkarmamaları hem evde hem de apartman sorunların çıkmasını engelleyecektir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.