Netteki Blog

Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz dizisinin sevilen müzikleri

28.02.2023
301
Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz dizisinin sevilen müzikleri

Eşkiya Dünyaya Hükümdar olmaz dizisi-film müzikleri genelde türkü tarzı olup da toplumun geleneksel ve kültürel anlamda yansıtmaktadır.Müzikler yerli sanatçılardan ve sanatçıların müziklerinden oluşmaktadır.Dizinin sahnelerinde ki gidişatına göre oynanan repliklerin fon müzikleri olarak verilmektedir.

Genelde dizi de toplumun bildiği dilde mafya dizi ve filmlerine göre seçilen ağır ve eşkiyalığı mertliği delikanlılığı anlatan müziklerdir.

Eşkiya Dünyaya Hükümdar olmaz yapımcılığını ” FARK FİLM ” ve Müziklerini ise ” KALAN MÜZİK ” üstelendiği için müzikleri ve sanatçıları onlar seçmektedir.

Dizide birden çok sahnelere ve repliklere göre müzikler kullanılmaktadır.Bunların başında Ahmet aslan Şevval Sam, Kemal Sahir Gürel, Hüseyin Ay gibi sanatçılar üstlenmişlerdir.

Dizi de kullanılan müzikler dizinin atmosferine ve gidişatına göre belirlenip düzenlenmektedir.Bu düzenlemelerin bu kadar etkili olmalarından bitanesi yönetmenin ve müzisyenlerin ortak iş ve çabaları sonucu ortaya çıkmaktadır.

Müzikler toplumumuzun psikolojik yapısı ve duygusal tavırlarından dolayı dizinin daha çok izlenmesine sebebiyet vermiştir.

Eşkiya Dünyaya Hükümdar olmaz dizisinin büyük ilgi duyulmasından dolayı ” KALAN MÜZİK ” şirketi 2016 yılında titizlikle yapmış olduğu ” EDHO ” ismi adı altında albüm çıkarmıştır.

Şirketin bu albümden beklentisinin en büyük sebeplerinden bir tanesi de toplumun diziye ve orda kullanılan müziklere olan ilgisinden dolayı meydana gelmiş ve böyle bir proje adı altında seyircilere müzikleri sadece dizilerde değil istedikleri zaman istedikleri yerde dinlemeleri için böyle bir projeye imza atmışlardır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.