Netteki Blog

Enerji tasarruf haftası ile ilgili kısa yazı

28.02.2023
583
Enerji tasarruf haftası ile ilgili kısa yazı

Enerji Tasarruf Haftasının Ülkemiz İçin Önemi Hakkında
Enerji sadece kendi ülkemizde değil aynı zamanda dünya genelinde oldukça özel ve önemli bir olgudur. Bundan dolayı dünya üzerinde de bir çok savaş çıkmaktadır.

İşte bu konuda insanları enerji kapsamında bilinçlendirmek amacı ile 11 ile 18 ocak tarihleri arasında enerji tasarrufu haftası kutlanır. Bu hafta içinde internette televizyonda radyolarda ve dergilerde bir çok enerjinin önemi ile alakalı yazılar reklamlar kısa filmler paylaşılır.

Bu sayede insanlar enerjiyi düzgün bir şekilde kullanabilmek ve sonu olan bu durumu ne kadar uzun vadeye yayabileceklerini öğrenirler.

Sadece bizim ülkemizde değil aynı zamanda tüm dünya üzerinde bir çok insan enerjiyi bilinçsiz bir şekilde kullanarak onu savurmaktadır.

İşte bunun önüne geçmek amacı ile 11 ocak ile 18 ocak tarihleri arasında her sene enerji tasarruf haftası kutlanır. Okullarda da kutlanmakta olan bu özel belirli gün ve hafta sayesinde bireyler daha küçük yaşlarda enerjinin önemini daha çok anlayabilmektedir.

Okullarda enerji tasarrufu konusunda da bir çok etkinlikler yapılır ve çeşitli yazlar öğrenciler tarafından yazılır. Günümüzde teknolojinin artması ile birlikte enerjiyi kullanımın önemi de oldukça artmaktadır.

Bundan dolayı her sene içinde belirlenmiş özel haftada enerjinin kullanımının ne denli önemli olduğu bilinci insanlara verilir.

Enerji Tasarruf Haftası İle Alakalı Söylenmiş Önemli Sözler

Okullarda 11 ile 18 ocak tarihleri arasında enerji tasarrufu konusunda çeşitli etkinlikler yapılır. Bu konuda birkaç sözü sizle paylaşalım.

• Enerji kaynakları, zaman kadar sonsuz değildir.
• Enerji bir içecek türü değildir, her zaman bulunmaz.
• Enerjinin kıymetini bilmek için bir ağaca çık ve gözlerini kapat.
• Işık yoksa hayatta yok. Işığı bitirme, lambaları açık unutma.
• Enerji kaynakları bütün canlılarındır, idareli kullan.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.