Netteki Blog

En İyi Güneş Kremleri hangileridir ?

28.02.2023
426
En İyi Güneş Kremleri hangileridir ?

En İyi Güneş Kremlerini Sıralıyoruz

Güzel görünmek için sağlıklı, parlak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmamız şarttır. Cilt bakımımızda birçok kişisel bakım ürünü kullanırız. Nemlendirici kremler, serumlar, tonikler, temizleyiciler, göz çevresi kremleri bunlardan bazılarıdır. Cilt bakımında en önemli ürünlerden biri ise güneş kremidir. Bronz bir ten çok güzel bir görünüm vermektedir. Ancak uzun süre güneşe maruz kalmak cilt sağlığınız için çok tehlikelidir. Güneş kremi kullanmayı cilt bakımınızın değişmez bir rutini haline getirmeniz gerekmektedir. Sadece yaz aylarında kullanılan bir ürünmüş algısı yaratsa da güneş kremini kış aylarında da kullanmak cilt sağlığınız için önemlidir. Kış ayları için SPF’si düşük güneş kremleri tercih edebilirsiniz.

Neden Güneş Kremi Kullanmalıyız?

Güneşten gelen zararlı UV ışınlarını filtreleyen ozon tabakası gün geçtikçe zarar görmektedir. Bu yüzden uzun süre güneşe maruz kalmak cilt sağlığımız için tehlike teşkil etmektedir. Güneş kremleri tam bu noktada devreye girer ve cildimizi zararlı ışınlardan korur. Ayrıca uzun süre güneş ışığına maruz kalmak cildimizde kurumalara ve dolayısıyla kırışıklıklara sebep olur. Güneş kremleri cildimizi nemli tutarak kırışıklık oluşumunu önler. Yapılan araştırmaya göre düzenli olarak güneş kremi kullananların ara sıra güneş kremi kullananlara göre %24 daha az yaşlandığı ortaya çıkmıştır. Tüm bunlarla birlikte hassas ciltlerde kahverengi leke oluşumunu ve cilt kanserini engeller.

En Koruyucu Güneş Kremleri

Güneş kremi kullanmak kadar etkili güneş kremleri kullanmakta önemlidir. Aksi halde güneş kremi kullanmanın cildimize bir faydası olmayacaktır. Size ilk güneş kremi tavsiyemiz Clarins Sunscreen Multi-Protection. Frenk üzümü, beyaz çay ve kavun özleriyle antioksidan görevi gören bu güneş kremi cildin yaşlanmasını da geciktirir. İkinci önerimiz Dr.Jart Every Sun Day UV Sunscreen. Cilt tarafından anında emilen bu güneş kremi hafif yapısıyla dikkat çekerken cildinize enerjik bir görünüm kazandırır. Diğer bir tavsiyemiz ise Shiseido Expert Sun Aging Protection Lotion. Suya dayanıklı yapısıyla plajda ve havuzda kullanabileceğiniz bir üründür. Dördüncü önerimiz Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense. Yağsız ve kokusuz dokusuyla tam bir hassas cilt dostudur. Beşinci ve son tavsiyemiz ise Chanel’s Sublimage La Protection UV. Bu krem cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korurken kırışıklıklarla da savaşır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.