Netteki Blog

En İyi Bekçi ve Koruma Köpekleri

28.02.2023
500
En İyi Bekçi ve Koruma Köpekleri

En İyi Bekçi ve Koruma Köpekleri: Can dostlarınız olan köpekleriniz sizi kriz anında korusun ve ailenizi güvende tutsun isteyebilirsiniz. Ancak maalesef her köpek istediğiniz bekçilik veyahut korumacılık iç güdüsüne sahip olamaz.

Mesela golden cinsi bir köpek asla iyi bir bekçi ya da koruma köpeği olamaz. Goldenlar yaradılışları gereği bol bol gülümser ve oyuna doyamazlar. Evinize bir hırsız geldiğinde tepkisiz kalabilirler.

Bu gibi oyuncu köpekler hırsızların biraz işine gelebilir. Ancak bazı köpekler son derece korumacı ve ailenin dışındaki herkese karşı ya da eve ev sahibinin koruması altında girmeyen insanlara karşı saldırgan olabilirler. Bu köpekler evi, bahçeyi, aile bireylerini ve çevreyi sahiplenirler.

 En İyi Bekçi Köpekleri

Dev Schnauzer: bu köpek cinsi dev gibi yapısıyla hırsızları evinizden uzak tutabilir. Aslında sadece hırsızları da değil, ailenin dışında kimseyle haşır neşir olmayı sevmeyen asosyal köpeklerdir.

Evi ve aileyi oldukça korur, sadece evdeyken de değil, park bahçe ya da piknik gibi yerlerde de aileyi korumak üzere sürekli tetiktedirler.

Alman Çoban Köpeği: tarihinde de uzun yıllar hayvanların korumacılığı görevini üstlenmiş, sizi asla yarı yolda bırakmayacak köpekler arasında yer alırlar. Oldukça tanınmış köpeklerdir.

Chow Chow: aslında tatlı bir görüntüsü olan bu köpekler hırsızları yanıltabilir. Tehlike anında saldırganlaşabilen oldukça iyi bir ev bekçisi ve oyun arkadaşı olabilecek köpeklerdir.

En İyi Koruma Köpekleri

Rottweiler: rottweiler en çok beğenilen koruma köpeklerinden biridir. Geçmişte de hayvan sürülerini korumak amacıyla ya da kasapların hayvanlarını mezbahaya götürürken korunması amacıyla kullanılan bu cinsler iyi bir eğitimden geçirilerek inanılmaz bir bodyguarda dönüşürler. Ayrıca Rottweiler cinsi köpekler polislik de yaparlar.

Doberman: eğitimi zor olan asil köpeklerden biridir. Bu cinsler de bekçilik ve polislik yapabilirler.

Daha yavruyken bile saldırganlaşabilen bu köpeklerin eğitimi için ciddi bir emek harcanması gerekir. İyi eğitilmiş bir Doberman’la istediğiniz her yerde kendinizi güvende hissedersiniz.

Bouvier Des Flandres: kaslı ve inanılmaz derecede güçlü bir hayvandır. Sahibini korumayı kendi huzuru için bir görev edinirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.