Netteki Blog

En güzel Muhabbet kuşu renkleri

28.02.2023
702
En güzel Muhabbet kuşu renkleri

Normal yeşil
Tüm gövdeleri aynı renk tonundadır. Kanatlarının alt kısmı şerit şeklinde sarı-beyaz şekildedir. Kuyrukları kısadır ve kuyruğundaki uzun tüyleri menekşe rengindedir. Ayakları koyu renktedir.

Normal mavi

Desenleri düz bir yapıya sahiptir. Yanaklarında menekşe renginde lekeler vardır. Kuyrukları kısadır ve uzun olan tüyleri mor renktedir.

Albino

Bütün tüyleri beyaz renktedir. Erkeklerinin burun deliklerinin olduğu kısımlar pembedir. Gözleri kırmızı renktir. Ayakları açık renktedir.

Lutino

Bütün bedenleri sarı renktedir. Yanak lekeleri beyazdır. Gözleri kırmızıdır. Erkeklerinin gaglarının üzerindeki kısım pembe renktedir.

Zeytin yeşili

Yanak renkleri mordur. Erkeklerinde burun deliklerinin olduğu yer lacivert renktedir. Ayakları koyu renktedir.

Gri

Yanak lekeleri lacivert renktedir. Erkeklerin gagalarının üstündeki kısım laciverttir. Kuyruklarının uzun olan tüyleri siyahtır.

Pullu

Kuyrukları diğer muhabbet kuşlarına göre daha uzundur. Pullu kuş türleri genelde erkek olmaktadırlar. Ayak renkleri koyudur.

Siyah gözlü tek renk

Kuyruk yapıları uzun ve renksizdir. Hiçbir lekesi yoktur. Gözleri siyah renktedir.

Sarı yüz

Bu renkteki muhabbet kuşları genelde erkek olurlar. Yavrularının da yüzleri genelde sarı renkte olur.

Tarçın

Genelde dişi olurlar. Erkek olanların gagalarının üst kısmı pembe ya da mordur. Ayakları açık renkte olanlar koyu renkte olanlara göre daha kiloludur.

Gökkuşağı

Gaga rengi koyu renkte burun deliklerinin olduğu kısım ise lacivert renktedir. Bel kısmında değişik renklerden şerit olmaktadır. Tüyleri gri ve tarçın rengine benzemektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.