Netteki Blog

En güzel hadisi şerifler kısa ve resimli

28.02.2023
345
En güzel hadisi şerifler kısa ve resimli

Hadis-i Şerif peygamberimiz Hz. Muhammet (s.a.v)’nin, sözleri ve tavsiyeleridir. İslami terminolojide Kuran-ı Kerim’den sonraki ikinci kaynaktır. Günümüzde pek çok söz hadis olarak telaffuz edilse de sahih olmayanları, uydurma olanları da çoktur.

En güzel Hadis-i Şerif’lerimiz;

“Kulların sabaha erdiği her gün iki melek iner. Birisi -Ey Rabbim! İnfak edene halef (yenisini) ver- der, diğeri -Ey Rabbim! Elinde tutana telef ver- der.” (Buhari, Zekât 27)

Manası; Peygamberimiz müminlerin varsa az ya da çok servetlerini, yoksa marifet, merhamet ve faydalı yeteneklerini diğer müminlerle paylaşmasını isterdi.

Bu hadis-i şerif ile Allah katında da bunun ne kadar kıymetli olduğunu, helal kazancını paylaşan Müslüman’ın eksilmeyeceğini, bilakis rızkının bereketinin artacağı müjdelenmektedir.

Peygamberimiz ayrıca; sadaka vermeyen, müşkülde gördüğü birine yardım da bulunacak imkânı var iken bulunmayanın Allah katında hiçbir kıymetinin olmadığını da bu hadis ile ifade etmiştir.

“Bir mümin, güzel ahlakı sayesinde; gündüz oruç tutup gece namaz kılan kimselerin derecesine ulaşır.” (Ebu Davud, Edep 7-Tirmizı, Birr 62)

Manası; Farz ibadetlerimiz vardır. Bizzat Müslümanlara emir olan namaz ve oruç gibi farz ibadetlerini yerine getirmeleri şart ve kıymetli ise de; Allah’u Teala’nın nezdinde bir o kadar kıymetli olan iyi huylu, merhametli, vicdanlı, kibirsiz, güler yüzlü ve ahlaklı kullarıdır.

Bu kullarının da elbette mükâfatı mevcuttur. Bu hadiste bahsi geçen farz ibadetler olmayıp nafile namazlar ve oruçlardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.