Netteki Blog

Emziren Anne Taze Fasulye Gaz Yapar Mı? | Yiyebilir Mi?

28.02.2023
27.266
Emziren Anne Taze Fasulye Gaz Yapar Mı?  | Yiyebilir Mi?

Emziren Anne Taze Fasulye Gaz Yapar Mı? | Yiyebilir Mi?

Emziren Anne Taze Fasulye Gaz Yapar Mı?  sorusu oldukça sık duyulan bir sorudur.  Emzirme dönemi her zaman annenin kendisi ve bebeğine gaz yapmayacak , rahatsız etmeyecek besinler tüketmesi gerekir. Lohusa dönemi özellikle daha da dikkatli olunması gerekir çünkü bebeğin bağırsak düzeni henüz yeni oluştuğu ve sindirmede zorluk çektiği için gaz yapan yiyecekler bebekler de daha fazla huzursuzluk vermeye başlıyor.

Bebeklerde gaz sancısı oldukça yaygın ve huzursuz bir dönemdir. Emziren anne yediği besinleri özenle seçmelidir. Taze fasulye , pilav karşı konulamaz mükemmel ikili lezzettir. Tabii ki her insanın her bebeğin ve her annenin bünyesi ve verdiği tepki aynı değildir. Ama genel olarak emziren anne taze fasulye gaz yapar.

Taze fasulye yanına ne yapılır hangi yemek iyi gider ” yazımızı da bakabilirsiniz.

Emzirme Döneminde Gaz Yapan Yiyecekler

Aşağıda söyleyeceğimiz yiyecekler özellikle doğumdan sonra ilk 10 gün emziren annenin tüketmemesi gereken gıdalardır. Emzirme döneminde beslenme çok önemlidir. Annenin tükettiği her besin sütüne geçerek bebeği doğrudan etkiler. Bu sebeple emziren anneler yeterli ve dengeli beslenmelidirler.

Bebeklerde gaz emerken hava yutması ve annenin tükettiği yiyeceklerden dolayı oluşmaktadır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bebeğin sindirim sistemi yani bağırsak düzeni hayata yeni yeni merhaba dediği için söyleyeceklerimizi dikkate almanızı öneririz.

Sütünüzü artırır diye etrafınız da ki insanların size sunduğu her şeyi yemeyin lütfen . Sütünüz bol olsa bile önemli olan besin değerinin yüksek olmasıdır. En temel süt arttıran şeyler şekersiz sağlıklı kompostolar ve sudur.

Emziren Anne Taze Fasulye Gaz Yapar Mı? | Yiyebilir Mi?

Emziren anneye gaz yapan yiyecekler

  1. Çiğ Sebze (süt yapar aynı zamanda fazla gaz yapmaya da sebep olur )
  2. Süt (süt tüketmek isterseniz şekersiz muhallebi gibi kıvamında az miktarda yemelisiniz. )
  3. Kuru baklagiller (fasulye, nohut, mercimek , barbunya vb. )
  4. Karnabahar , brokoli , kabak , acı baharatlar
  5. Soğan ve sarımsak (sütünüze kokusu geçer )

Gaz ve şişkinlik sorununu azaltmak için ilk olarak kimyon ve rezene bu dönemde en iyi arkadaşınız olacak.  Yemeklerinizin ve yoğurtlarınızın içine  1 silme tatlı kaşığı kadar karıştırabilirsiniz. Daha fazla fayda sağlamak için 1 fincan kaynamış su içerisine 1 tatlı kaşığı kadar kimyon atıp, karıştırıp tüketebilirsiniz. Piyasa da hazır kimyon çayı da satılıyor ama emin olun evde yaptığınız daha iyi olacaktır. Mutlaka her gün  1 – 2 fincan rezene çayı tüketebilirsiniz. Buğday ruşeymi, yulaf ezmesi, tam tahıllı lifli besinleri tüketmeye çalışın.

 

Siz de yazımızı faydalı bulduysanız ve ya tecrübelerinizi paylaşmak isterseniz yorumlarda buluşalım lütfen . Sağlıklı günler dileriz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.