Netteki Blog

Ellerdeki Egzama Nasıl Geçer

28.02.2023
276
Ellerdeki Egzama Nasıl Geçer

Ellerinizde çıkabilecek olan egzama durumunda hemen doktorunuza görünmeniz gerekebilir. Doktorunuz bu egzamanın ana sebebini öğrenmek ile birlikte buna göre doğru bir tedavi süreci başlatır.

Eğer egzamanın oluşma sebebi iltihaptan dolayı ise bu konuda hemen ağızdan alınabilecek bir antibiyotik sizlere önerilir.

Bunun yanında egzamanın oluşturduğu iltihabı alabilmesi için çeşitli medikal kremler ve merhemleri önerir.

Doktorunuzun elinizde çıkmış olan egzama için başladığı tedavi yönteminin daha hızlı bir şekilde tepki verebilmesi için ellerinizi tahriş edici kimyasal maddelerden uzak tutmalısınız.

Özellikle bayanlar yaptıkları ev işlerinde bulaşık yıkarken ya da evi silerken kimyasal temizlik sıvıları ile iç içedir.

Bu yüzden elinizde egzama varken doktor kontrolünde tedavi ediliyorsanız o halde bu temizlik sıvılarına temas etmemelisiniz.

Aynı zamanda el temizliği için önerilen sabun gibi maddelerden de bu dönemde biraz uzak kalmanız gerekir.

Ev işleri durumunda da eczanelerden ya da marketlerden alacağınız eldivenler ile işlerinizi yerine getirebilirsiniz.

Bulaşık yıkarken ya da cam silerken bu sayede kimyasal temizlik sıvıları ile elleriniz temas etmemiş olacaktır.

Plastik eldivenler yerine vinil eldivenleri tercih ediniz. Eğer olası bir eldiven yırtılması ya da zarar görmesi durumu oluşursa hemen yeni bir eldiven giyiniz.

Bu sayede bir yandan ellerinizde çıkmış olan egzamanın iyileşme sürecini destekleyici tavırlarda bulunursunuz bir yandan da evinizdeki banyo ve mutfak işlerini de tamamlamış olursunuz.

Soğuk havalarda da dışarıya çıkıyorsanız eğer ellerinizi koruyunuz. Çünkü soğuk direkt olarak eliniz ile temas ettiği zaman elinizde çıkmış olan egzamayı etkileyerek onu tetikler.

Bu durumda doktorun önerisi ile kullanmış olduğunuz antibiyotik krem ya da merhemin pek bir anlamı kalmaz. Bu dönemde sabunlardan da kaçınmanız gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.