Netteki Blog

Efexor ne için kullanılır , Kullanıcı yorumları

28.02.2023
1.840
Efexor ne için kullanılır , Kullanıcı yorumları

Efexor ne için kullanılır ?

  • Major depresyon tedavisinde
  • Yaygın anksiyete bozukluğunda
  • Sosyal fobi tedavisinde
  • Agora fobi tedavisinde
  • Panik bozukluk tedavisinde kullanılan bir antidepresandır.

Tavsiye edilen başlangıç dozu kaç mg’dır ?

  • Major depresyon tedavisinde tavsiye edilen doz 75 mg’dır.Başlangıç dozuna yanıt vermeyen hastalarda en fazla 375 mg doza kadar kademeli olarak doktor kontrolünde çıkılabilir.
  • Yaygın anksiyete bozukluğunda tavsiye edilen doz 75 mg’dır.Başlangıç dozuna yanıt vermeyen hastalarda 225 mg doza kadar doktor kontrolünde çıkılabilir

Not: Doz artışları yaklaşık 2 haftalık veya daha fazla aralıklarla yapılmalıdır, ancak 4 günden kısa aralıklarla yapılmamalıdır.

Efexor’un olası yan etkileri nelerdir 

  • İştah azalması
  • Kabızlık
  • Mide bulantısı
  • Kusma
  • Esneme
  • Hipertansiyon
  • Çarpıntı
  • Anormal rüya görme
  • Libido düşmesi (Cinsel problemler)
  • Uykusuzluk
  • Sinirlilik
  • Kafa karışıklığı

Efexor’un yaygın yan etkilerinden bazıları bunlardır.Bunun dışında birçok etki gözlenebilir.Fakat ciddi bir yan etki gördüğünüzde mutlaka doktora başvurunuz.Bizler burada sadece sizleri bilgilendirmek adına basit anlamda bilgiler vermek istedik.En detaylı bilgileri doktorunuzdan ve ilacın prospektüsünden öğrenebilirsiniz.Şimdi de geçelim efexor’un kullanıcı yorumlarına.Sizlerde efexor kullanıcısıysanız ve efexor ile ilgili bilgi vermek istiyorsanız yorum bölümüne mutlaka ekleyiniz.

Efexor kullanıcı yorumları

Yorum 1:

 

hemen hemen 9 yıldır kullandığım ilaç.ara verip başkasına geçtiğim oldu ama bana iyi gelen bu.şimdiye kadar kullandıklarım arasında en az uyku vereni.her bünye bu ilacı kaldırmıyor biraz ağır bir ilaç.doktor bana verirken yaşıma göre ağır bi ilaç olduğunu söylemişti.üstünden yıllar geçmesine rağmen bi tık ağır geldiği doğrudur.aniden kesilecek bi ilaç değildir.yoksunluk belirtisi insanı acillik eder(şahsen bi kaç kere bana oldu)kullanmaya devam ediyorum daha iyisi çıkana kadar bununla idare etmekten başka şansım yok:/

 

Yorum 2:

 

 – majör depresyonun tedavisinde,

– majör depresyonun nüksünün ve yeni episodların engellenmesinde,

– yaygın anksiyete bozukluğu (yab) tedavisinde,

– sosyal fobi tedavisinde kullanılır.

etken maddesi: venlafaksin hcl.

ssri değil, snri türü bir antidepresan olduğu için daha farklı etki gösterir çünkü hem serotonin hem de noradrenalin geri alım inhibitörüdür. kişisel fikrimce, ssri türü antidepresanlardan daha kuvvetli bir etkisi var. rahatsız edici bir yan etkisini ise ben yaşamadım. her gün düzenli olarak aynı saatlerde içmek lazım.

 

Yorum 3:

 

 mide bulantısı yapar, iştah keser, insanın canı değil yemek yemek, yiyecek düşünmek bile istemez. sayesinde 8 kilo verdim diyeyim ve etkisini siz tahmin edin. çene ağrısına sebep olur, öylesi bir ağrıdır ki konuşmak işkence o

bugün itibariyle kullanmaya başladım. bitmek bilmeyen baş ağrılarım sebebiyle nöroloji doktorunun bana verdiği ilaç. 15 gün sonra tekrar gel belirtiler hala devam ediyorsa dedi. bir yanım ilacın etki etmesini istiyor ki böylelikle kötü bişi olduğunu düşünmeyeceğim. öte yanım antidepresan ilaçlara karşı, kullanmak istemiyorum. özellikle ilacın adını yazıp internette okuduğum yorumları görünce. i̇nsan korkuyor. umarım kötü bişi olmaz. :

edit: i̇laç gerçekten işe yarıyor. o dönemdeki migren ağrılarıma resmen çözüm oldu. 1 kutudan fazla kullanmadım ama.

lur. ve uykusuz bırakır, gecede dört beş defa ayağa diker.

 

 

Yorum 4:

 mide bulantısı yapar, iştah keser, insanın canı değil yemek yemek, yiyecek düşünmek bile istemez. sayesinde 8 kilo verdim diyeyim ve etkisini siz tahmin edin. çene ağrısına sebep olur, öylesi bir ağrıdır ki konuşmak işkence olur. ve uykusuz bırakır, gecede dört beş defa ayağa diker.

 

Yorum 5:

kesinlikle ve kesinlikle başlamayın. 3 sene önce 150 mg ile başladım anca 75’e düşebildim. tamamen bırakmak mı? asla,çünkü bir iki saat bile geciktirsem midem bulanıyor beynime elektrik çarpıyor içmek zorunda kalıyorum. kara kara nasıl bırakacağımı düşünüyorum,bunu bana yazan doktorun allah belasını versin.

Yorum 6:
1.5 yıldır sosyal anksiyete ve depresyon şikayetiyle 150 mg olarak kullandığım ilaçtır. yan etkileri kişiden kişiye göre değişir, benim için başladığımdan beri hiç yan etkisi olmadı. sadece bir kere almayı bir 6 saat geciktirdiğimde (unutmuştum) çok şiddetli baş ağrısı yapmıştı, kendini unutturmuyor. verdiği etkiler ilk başta mükemmeldi, sosyal anksiyetemi çok azaltmıştı. daha sonra başka sorunlardan ötürü depresyonum tekrar nüksetti. doz artırmayı bekliyorum okul açılmadan önce. umarım tekrar eskisi gibi etkilerini görebilirim ya da daha ağır bir ilaca geçebilirim diye umuyorum. aman neyse hissiyatı yaratır. normalde aşırı üzüleceğim şeyleri takmamaya başlamıştım, sosyal olarak biraz daha girişken bir insan olmuştum.
Efexor ile ilgili en önemli yorumları ekledik.Son olarak bu ilaçları bol su ile birlikte kullanmanızı ve yan etkilerinin ise kişiden kişiye değişeceğini bilmeniz gerekmektedir.Sizde olan bir yan etkiyi başkasında yapmayabilir.Doktor eşliğinde kullanmanızı öneririz.Bu konuda sitemiz sorumluluk kabul etmemektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.