Netteki Blog

Efes Antik Kenti Hakkında Kısa Ve Öz Bilgi

28.02.2023
537
Efes Antik Kenti Hakkında Kısa Ve Öz Bilgi

Kuruluş yılı milattan önce 6000 senelerine kadar dayanan Efes antik kenti farklı dönemlerde büyük imparatorlukların bünyesinde yer almıştır.

Roma yunan ve Türklerin bir antik kenti olarak tarihe geçmiştir. Gerek tarihi açıdan gerekse de kültürel açıdan önemli bir antik kent olan Efes antik kenti dünya miras listesinde de yer alıyor.

Bu tarihi antik kentin bünyesinde aynı zamanda artemis tapınağı Meryem ana evi ve ashab-ı keyf gibi tarihi yapıları da görebiliyorsunuz.

Doğu ve batı arasında bir köprü görevi gören bu antik kent Helenistik ve roma uygarlıklarının sanat tarzlarını da tasarımında saklıyor.

İzmir ilinin Selçuk ilçesinde bulunan Efes antik kenti ege bölgesinde tarihi ve kültürel açıdan gezilecek yerler arasında ilk sırada geliyor.

Sene içinde belirli zamanlarda hem yerli turistler hem de yabancı turistler bu bölgeyi sıkça ziyaret etmektedir.

Efes Antik Kentinde Bulunan Tarihi Yapılar

Ülkemizde bulunan antik kentler arasında ilk sırada gelen Efes antik kenti İzmir ilinin Selçuk ilçesinde bulunuyor.

Bu antik kentin kendisi başlı başına görülmesi gereken önemli bir kültürel ve tarihi miras olmasına rağmen aynı zamanda yerleşim alanı içinde de bir çok önemli tarihi yapılar bulunuyor. Hatta bu tarihi yapılardan bir çoğu da dünya mirası listesine girmiştir.

Efes antik kenti içindeki 10 kilometrelik bir alanda bulunan bu tarihi yapılar nelermiş bunlara bir bakalım.

Artemis tapınağı, celsius kütüphanesi, Meryem ana evi, yedi uyurlar, İsa bey camii, hadrian tapınağı, seramis tapınağı, Meryem kilisesi, St. Jean bazilikası, yukarı agora, bazilika, belediye sarayı, magnesia kapısı, anıtsal çeşme, büyük tiyatro, gymnasium, St. John kalesi bu antik kente gidildiği zaman kesinlikle görülmesi gereken tarihi yapılardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.