Netteki Blog

Dünyanın en güçlü köpekleri

28.02.2023
632
Dünyanın en güçlü köpekleri

Dünyanın En Güçlü Köpekleri

Köpekler, geçmişten günümüze kadar insanların her zaman en yakın dostları olmuştur. Bu köpek türlerinin bazıları evlerde arkadaşımız, bazıları müthiş birer koruyucu, bazıları da üstün koku alma yetenekleri ile çok iyi bir dedektif görevi yapmaktadır. Hayvanlar alemi içerisinde belki de insanlara en yakın canlı türü köpeklerdir.

En Güçlü Köpekler

Sevimli ve insan canlısı bu hayvanlar, aslında çok güçlüdür. Hatta bazı cinsleri akıl almaz derecede güçlü bir yapıya sahiptirler.  Bu yazımızda “Dünyanın En Güçlü Köpekleri” sizin için bir araya geldi.

Sibirya Kurdu

Sibirya kurdu ya da diğer adıyla Husky’ler, dünyanın en güçlü akıllı köpekleri arasındadır. Çok iri bir cüsseye sahip olan bu köpekler, çok uzun süre kızak çekebilirler. Soğuk hava koşullarına karşı dayanıklı, akıllı, sakin ve enerjik köpeklerdir. Ortalama 27 kilo ağırlığında 62 cm boylarındadır. Ayrıca Sibirya kurdu, evcil köpek cinslerinden birisidir. Evcil olmalarının yanı sıra özgürlüklerine de düşkündürler. Yanlış eğitildiğinde çok saldırgan ve tehlikeli olabilirler.

Alman Kurdu

Oldukça popüler olan köpek türlerinden biri olan Alman kurdu, Alman kökenli bir ırka sahip çok güçlü köpek türlerinden birisidir. Fiziksel olarak çok güçlü bir yapıya sahip olan Alman kurdu, ortalama 60 cm boyunda 25 kg ile 40 kilogram arasındadır. Sahiplerine karşı çok itaatkâr ve zeki hayvanlardır. Emniyette en çok tercih edilen bu köpekler, iyi bir eğitim aldıklarında muhteşem işler yapabilir.

Doberman

Dünyanın en güçlü köpekleri arasında bulunan doberman, atletik yapıya sahiptir. Sahiplerine karşı çok sadık ve cesurdurlar. insan canlısı bu köpekler, yanlış eğitildiğinde çok agresif olabilirler. Emniyette kullanılan bu köpek türleri, ortalama 72 santim boylarında 45 kg ağırlığındadır. Geçmiş zamanlarda insanları korkutmak için kullanılan bu köpekler cesur olmaları ile ön plana çıkmışlardır.

Pitbull

Dünyanın en güçlü köpeklerinden olan pitbullar, ortalama 30 kg ağırlığında 50-60 santim boylarında bir köpek türüdür. Aslında sadık ve uysal olan pitbullar, yanlış eğitildiğinde çok saldırgan ve tehlikeli olabilirler. Atletik vücut yapısına sahip olan pitbullar, çok güçlü bir çene yapısına da sahiptir. Agresif bir görünüme sahip bu köpek türleri, koruma köpeği olarak tercih edilmektedir.

Bu yazıyı beğendiniz mi? Sizler de bizim gibi köpekleri çok mu seviyorsunuz? Yabancı ve Türkçe Köpek İsimleri, Erkek ve Dişi makalemiz için kırmızı yazıya tıklayabilirsiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.