Netteki Blog

Dünyanın En Büyük Yılanı Kaç Metre

28.02.2023
336
Dünyanın En Büyük Yılanı Kaç Metre

Guiness Rekorlar Kitabı’na 2011 yılında giriş yapmış, yakalanıp ölçüm alınabilmiş en büyük yılan 7.67 metre boyuyla bir pitondur.

Bu yılanın bir ismi de bulunuyor: Medusa. İsmine yakışır bir şekilde onu görenlerin şaşkınlıktan donup kalmasını sağlıyor.

Bu yılan Kansas City’deki The Edge of Hell Haunted House’da bulunmaktadır. Gösterilerde insanların karşılarına çıkarılıyor. Yaklaşık 8 metrelik boyu ve 158 kilo ağırlığıyla heybetli ve bir o kadar da etkileyici bir canlıdır.

Pitonlar alt türlere ayrılmaktadır. Medusa’nın bulunduğu tür ağlı piton olarak geçmektedir. Güney Asya’da bulunan yılan türlerinden biridir.

En ağır yılanlar arasında en uzun boya ulaşabilen yılan türüdür. Bütün pitonlar gibi zehirsiz yılanlardır. İnsanlar için çoğunlukla bir tehdit oluşturmazlar ancak kayıtlı saldırılar da bulunmaktadır.

Suda çok iyi bir şekilde hareket edebilirler. Latince isimleri, “python reticulatus” dur. İsimdeki ikinci terim belirgin renkli gibi çevrilebilir. Ağlı pitonların renkleri göz alıcıdır ve canlı renklerdir.

Yılanlarda büyüklük boy olarak değerlendirilebileceği gibi ağırlık olarak da düşünülebilir. Ağırlık açısından değerlendirilirlerse en büyük yılanlar yeşil anakondalardır.

Ağlı pitonlara göre boyları daha kısa olsa da kilo olarak çok öndeler. Yeşil anakondaların kiloları 200 kilogramdan fazla olmaktadır.

Pullu sürüngenlerin tamamı düşünüldüğünde en ağır canlı olmaktadır. Boyları genelde 6 metre civarındadır. Kalınlıkları da 1,3 metreye erişebilir.

Timsah, maymun, geyik, kuş, jaguar gibi canlılarla beslenirler. İnsanlara karşı saldırgan değillerdir ancak çok aç olduklarında tehlikeli olabilirler.

Bu yılanlara Güney Amerika’nın yağmur ormanlarında rastlanmaktadır. Ülke olarak Venezuela, Bolivya, Guyana ve Kolombiya’da yaşamaktadırlar.

Tok oldukları zamanları uyuyarak geçirmeyi tercih ederler. Yavru yumurtalarını anne karnında büyüten bir yılan türüdür. Hamileliklerinde koruma iç güdüsü fazladır ve aşırı saldırgan olabilirler.

İyi bir yüzücüdürler ve su altında 10 dakika boyunca kalabilirler. İsimlerini de Latince “iyi yüzücü” anlamına gelen “Eunectus”dan almışlardır. Bilimsel ismi “Eunectus murinus”dur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.