Netteki Blog

Duanın kabul olması için ne yapmalı? Hangi duayı okumalı?

28.02.2023
410
Duanın kabul olması için ne yapmalı? Hangi duayı okumalı?

Dua etmek ve Allahtan yardım beklemek büyük bir iç huzur meselesidir. Kalbinde Allah sevgisi olan ve inanan bir kimse her zaman Allaha yakın olmak ister ve ettiği dualarla onu hep yanında hisseder.

İnanan bir kimse yapacağı her işte dua eder ve hayırlısını ister, zor bir durumda kaldığında dua eder ve Allahtan yardım ister, hastalıkta dua eder şifa bekler, borçlandığında dua eder borçlarını ödemek için yardım ister.

Yani Allah’ı her zaman yanında ve yakının da hisseder ve ondan yol göstermesini diler.

Allahtan bir şeyler istemek için dua ederken abdest alıp namazını kılmak ve namazın sonunda dua etmek hayırlıdır. Allah namaz kılarken edilen duayı kesinlikle geri çevirmez.

Bu duayı Nihat Hatipoğlu hocamız öneriyor. Cuma günlerinde istediğiniz vakitte 7 kere okuyabilirsiniz. Dileklerin ve duaların kabul olması için okunacak dua:

”Kullarını bağışlayan onlara cömert olan Allah’tan başka yaratıcı yoktur. Büyük arşın sahibi olan Allah bütün eksiklerden uzaktır. Hamd, alemlerin Rabbi olan Allah’a dır.

Ya rabbi;Senin rahmetini, mağfiretinin büyüklüğünü dilerim. Bütün günahlardan ve kötülüklerden beni koru. Bütün iyiliklere de beni yönelt.

Bağışlanmamış günahımı bırakma ya Rabbi! Sıkıntılarımı gider, rızana uygun olan bütün isteklerimi kabul et. Ey merhamet sahibi olan Rabbim

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.