Netteki Blog

Dua örnekleri Türkçe ve hepsi çok güzel

28.02.2023
260
Dua örnekleri Türkçe ve hepsi çok güzel

Dua etmek kişileri manevi olarak rahatlatmaktadır. Huzur veren ve sıkıntılarınızı atlatmanıza yardımcı olan dualar hayırlı amaçlar için edildiğinde kişilerin kendini çok daha huzurlu ve mutlu hissetmesine yardımcı olmaktadır.

Bu nedenle özellikle sıkıntılı zamanlarda gönlünüze ferahlık doğabilmesi adına dua edilmesinde fayda vardır. Her duanın tesiri farklıdır. Dua okumak her daim iyi olduğundan dolayı sık sık dua okumaya özen gösterilmelidir.

Türkçe Dualar

Genellikle duanın Arapça olarak okunması daha tesirlidir. Fakat Türkçe anlamlarını bilerek okumak da kişilerin tercihleri arasında yer almaktadır. İçinizi ferahlatmak ve ruhsal olarak rahatlamak için Türkçe anlamlı dualar okuyabilirsiniz.

Dua okumak kişilere manevi huzur vermektedir. Dua okuyan kişilerden diğer bireylere karşı çok daha anlayışlı olması ve her daim iyilik yolunda hareket etmesi beklenir.

Ey yüca Allah’ım! Sen aileme, anneme, babama ve akrabalarıma yardım et. Sen bizleri her türlü hastalıklardan koru. Vatanımızı ve milletimizi koru. Sen şüphesiz esirgeyen ve bağaşlayansın!

Ey yüce Rabbim!

Sevincimi, huzurumu ve mutlulu¬ğumu daim eyle. Neşe ve mutlulukta seni unutmayan ve aşırıya kaçmayan insanlardan eyle. Beni sev, seven ve sevilen insan olmayı nasip eyle, sevincimi üzüntü¬ye çevirme .

Allah’ım!

Hata işledim ama şimdi pişman oldum, beni affeyle, kendime ve insanlara zarar verecek kötü düşünce ve davranışlardan beni koru. İyi, faydalı, sevimli ve dürüst bir insan olmayı bana nasip eyle.

Allah’ım!

Göklerdeki ve yeryüzündeki her şeyin sahibi sensin. Deprem, sel, kasırga, yangın, trafik kazası gibi felâketlerden sana sığınırız, bizi koru.

Başımıza bir kaza gelirse ondan en az zararla kurtulmamızı sağla. Çektiğimiz sıkıntıları bize sevap olarak yaz.

Ey Allah’ım bir kişinin ellerinden tutmadan önce, onun bana kalbinin sırlarını öğret.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.