Netteki Blog

Dolgit Krem Nedir ? Ne İşe Yarar ?

28.02.2023
685
Dolgit Krem Nedir ? Ne İşe Yarar ?

Dolgit Krem Nedir ? Ne İşe Yarar ?

Dolgit krem, hem ağrı kesici hem de irin yani iltihap giderici bir kremdir. Dolgit krem genellikle boyun tutulması, bel tutulması, kas ve eklemlerde oluşan iltihaplar için kullanılmaktadır. Kemik ağrısından şikayetçi olanların kullandığı ve özellikle de romatizmaları için ideal bir ilaçtır. Günlük hayatta spor yaparken ya da aniden yapılan hareket sonucu kas sıkışmaları meydana gelebilir. Bunun sonrasında acılı süreçte dolgit merhemi kullanabilirsiniz.

Dolgit Krem Ne İşe Yarar ?

  • Spor yaparken şayet rastgele bir yerinizde burkulma olduysa ve sonrasında ağrı çekiyorsanız dolgit kremle ağrıları yumuşatabilirsiniz.
  • Özellikle erişkinlerde (yetişkinler de ) görülen tendon iltihabı karşı tesirli bir kremdir. Düzenli bir biçimde uzman hekiminize danışarak kullanırsanız büyük miktarda bu rahatsızlığı ortadan kaldıra bilirsiniz.
  • Düşme ve çarpma neticeyi oluşan kol ve bacaklardaki içten yırtılmalarda dolgit merhemi kullanabilirsiniz.
  • Daha evvel duyulmamış olan bu kremin bir verimi de migren hamleleri sırasında kullanılmasıdır.
  • Boyun ve bel fıtığı gibi hastalıklar yüzünden oluşan sızılar ve ağrılar içinde  bu kremi kullanabilirsiniz.
  • İlerleyen yaş ve fazla kilolardan dolayı ortaya çıkan  menisküs iltihaplarının tedavisinde de dolgit merhemi kullanabilirsiniz.

Dolgit Krem Nedir ? Ne İşe Yarar ?

Dolgit Krem Nasıl Kullanılır?

Kremi ; günde üç ya da dört kere bir miktar kremi parmak uçlarınıza alıp ağrıyan bölgenize yavaşça uygulayın. Masaj hareketleri yaparak uyguladığınız kremi 2-3 hafta düzenli şekilde kullanmanız yeterli olacaktır. Dolgit merhem 14 yaş altı çocuklar için kullanımı uygun değildir. Yaşlılarda ise kullanım kısıtlaması yoktur.

Hamilelik döneminde gerek duyulmadıkça Dolgit merhem kullanılmamalıdır. Aynı zamanda gebeliğin ilk aylarında bebeği olumsuz etkileyen semptoma rastlanmamıştır. Ancak hamile birey bu kremi kullanmadan önce mutlaka doktoruna danışmalıdır. Dolgit merhem kullanımı sırasında ibuprofen emilimi olduğu için böbrek rahatsızlığı yaşayan kişilerin kullanması uygun değildir.

DOLGİT KREM NE KADAR?

Tüm eczanelerde satılan Dolgit merhem, reçetesiz bir şekilde alınabilir. 2021 yılındaki kremin fiyatı ise 19,43 TL​’dir. 

Dolgit Krem Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Ağrılı bölgeyi hızlı bir biçimde iyileştirir. Aynı zamanda kısa sürede rahatlatıcı özelliğini hissedebilirsiniz. Hekimler tarafından bölgenin iyileşmesi için 2 hafta kullanımı önerilmektedir. Ancak 2-3 hafta boyunca günde 3 kez uygulanması gerekmektedir.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.