Netteki Blog

Diz Ağrılarını Sakın İhmal Etmeyin! Bu Önerileri Dikkate Alın!

28.02.2023
261
Diz Ağrılarını Sakın İhmal Etmeyin! Bu Önerileri Dikkate Alın!

Uzmanlar, yaş, meslek ve diğer etkenlere göre farklılık gösteren diz ağrılarının ihmal edilmemesi gerektiğini konusunda uyarılarda bulundu.

Eklemlerde yaşanan rahatsızlıklar önemsenmediğinde ve gerekli tedavilerin uygulanmadığında zamanla bölgedeki hasarlar da artabiliyor.

Dolayısıyla diz rahatsızlıklarını önemsemek ve zaman kaybetmeden bir uzmana başvurmak oldukça önemlidir.

Diz sorunları veya bağ dokusu sorunları gibi diz sorunları yaşayanların sportif aktivitelere ara vermeleri ve ağır sporlar yapmamaları uzmanlar tarafından önemle tavsiye edilmektedir.

Diz ağrıları ve rahatsızları yaş gruplarına göre değişmekle birlikte acil cerrahi müdahaleye gerektirmeyen sadece fizik tedavi ve rehabilitasyon gerektiren bir tedavi süreci oluşmaktadır.

Op. Dr. Taner Özdemir’e göre; dizinizde bir darbe sonucunda bir şişlik ve yürürken dizinizde sıkıntılı bir durum hissediyorsanız mutlaka doktora başvurmanız gerekmektedir.

Bazı durumlarda acil cerrahi müdahale gerekirken bazen de ilaç tedavisi ve fizik tedavi çözüm olabilmektedir.

Spor yapmak dizlerimiz için yararlı olsa dahi Op. Dr. Taner Özdemir bu konuda titiz davranılması gerektiğini söyleyerek; “Yoğun sportif aktivitelere de aşırı yüklenmenin sonucunda eklemlerde çeşitli rahatsızlıklara ve hasarlara rastlanabilmektedir.” diyerek dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Başlıca Diz Sorunlarının Nedenleri

Çocuklarda: Çocuklarda özellikle zorlanmadan ve spor yüklenmesinden kaynaklı sorunlar görülmektedir. Dizlerdeki kas iskelet sistemi tümörlerine de çocuklarda daha sık rastlanmaktadır.

Gençlerde: Gençlerde ise sportif aktivite veya çalışma sırasında zorlanmadan kaynaklanan ağrılar görülmektedir.

Yaşlılarda: Yaşlılarda çoğunlukla kemik erimesi veya iltihaplı eklem romatizması gibi romatizmal hastalıklardan kaynaklanan rahatsızlıklar yaşanmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.