Netteki Blog

Cumhuriyet ile ilgili kompozisyon

28.02.2023
670
Cumhuriyet ile ilgili kompozisyon

Cumhuriyet ile ilgili kompozisyon

Daha özgür bir yaşam için, daha iyi bir toplum için, daha iyi bireyler olmak için demokrasi şarttır. İşte bunu sağlayan Cumhuriyet ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere verdiği en güzel hediyelerden biridir.

Seçmek ve seçilmek, adaletli olmak, adil olmak, eşit olmak, halkın iradesiyle yönetilmek ve daha sayabileceğimiz, Türk milletinin temel değerleri Cumhuriyet rejimine bağlıdır.

Bizler Cumhuriyet çocuğu olarak, buna sahip çıkmalı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün öğütlerini yaşatmalıyız.

Cumhuriyet sadece bir yönetim şekli değil bir erdemdir. Bir toplum ancak cumhuriyet sayesinde birlik ve beraberlik içerisinde, düzenli yaşayabilme hakkına sahiptir.

Geçmişe gidin ve bakın! Cumhuriyetten önce sağlanan haklarla şimdi sahip olduğunuz hakları kıyasladığınızda, siz de bunun devamlı olarak ilerlemek ve gelişmek anlamlarına geldiğini anlayacak, Cumhuriyete daha çok sahip çıkmak isteyeceksiniz.

İlk kez Fransız Devrimi esnasında tanıştığımız Cumhuriyet artık Türk toplumunun değişmez ve değiştirilemez yönetim şeklidir.

Temeli eşitliğe ve özgürlüğe dayandığı için Cumhuriyeti savunmayan toplumlardan şüphe etmek gerekir.

Eğer Atatürk’ün izinden giden gençler olmak istiyorsak, Cumhuriyet’e sahip çıkmalı, onu yaşatmalı ve buna karşı gelen herkesin karşısında dim dik dikilmeliyiz. Kokmadan, cesurca anlatmalıyız Cumhuriyetimizi onlara, hissettirmeliyiz ne kadar önemli olduğunu.

Çünkü Cumhuriyete sahip çıkmak demek, Atamıza sahip çıkmak demektir. Cumhuriyeti yaşatmak demek, Atatürk’ü yaşatmak demektir.

Haksızlılıklara ve adaletsizliklere maruz kalmamak istiyorsanız siz de Cumhuriyetten yana olmalısınız. Onun yıkılamaz bir güç olduğunu zaman içerisinde anlamayanlar Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi bazı eylemlerde bulunabilir.

Ancak bir Türk genci olarak bunu yok etmek sizin elinizdedir. Kendinizi koruyun, özgürlüğünüzü koruyun, ülkenizi ve vatanınızı koruyun, Atatürk’ü koruyun, ancak her şeyden önce Cumhuriyetinizi koruyun ki tüm bunları zaten koruyabilesiniz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.