Netteki Blog

Çok kolay araba çizimleri ve örnekleri

28.02.2023
1.762
Çok kolay araba çizimleri ve örnekleri

Kolay araba şeklini çizmek için dikdörtgen ve yuvarlak şekillerden yararlanabilirsiniz, yuvarlak çizmek için şişe kapağından yararlanabilirsiniz. Araba şekil olarak iki adet yuvarlak farklı boyutlarda dikdörtgenlerden oluşur.

Adım Adım Araba Çizmek

Araba çiziminde kolay olan arabanın yandan görünümü, yani kapı taraflarının göründüğü kısmı çizmek kolaydır.Bunun için öncelikle yol çizgisi olacak olan çizgiyi kağıdın aşağısında düz çizgi ile belirtiyoruz.

Yol çizgisinin üstüne de iki yuvarlak çiziyoruz. Aralarında bulunan mesafe 3 yuvarlak kadar olsun. Bunlar arabanın tekerlekleri olacak.

Sonrasında yuvarlakların üstüne dikdörtgen çiziyoruz. Dikdörtgen, yuvarlakların hizasını biraz geçsin. Çizdiğimiz dikdörtgenin üstüne daha küçük olan bir dikdörtgen çizin.

Böylelikle arabanın genel görünümünü tamamladık. Pencere olarak da üstte yer alan, ikinci çizdiğimiz dikdörtgenin içine iki adet dikdörtgen çizin.

Kapı hizasını belirtmek içinde son çizdiğimiz iki dikdörtgenin ara hizasına dik çizgi çekin. Yani dik çizgi iki büyük dikdörtgeni ikiye bölmüş olacak.

Arabanın çizimi böylelikle bitmiş oldu. Detaylandırmak isterseniz lastik görünümü vermek için yuvarlak içine x çizebilirsiniz, pencerelere de ufak çizgiler atabilirsiniz. Sonrasında istediğiniz gibi renklendirebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.