Netteki Blog

Çocuk odası için hangi renkler tercih edilebilir?

28.02.2023
322
Çocuk odası için hangi renkler tercih edilebilir?

Çocuk odası bir evin en önemli parçalarından birini oluşturmaktadır. Çocuk odaları dizayn edilirken genellikle yapılan hatalardan biri kız çocukları ve erkek çocukları için standartlaşmış kalıpları kullanmaya devam etmektir.

Genellikle kız çocukları için en çok tercih edilen renk pembeyken erkek çocukları için mavi renkler seçilmektedir.

Oysa bu yalnızca ebeveynlerin karar verdiği bir odadan başkası olmayacaktır. Bu nedenle çocuk odası tercihlerinde farklı kombinasyonlara da yer verilmesi önemlidir.

Çocuk Odası İçin Kullanılacak Renkler Nasıl Olmalı?

Çocuk odası dekorasyonlarında önemli konulardan biri de renklerdir. Duvar kâğıtları ya da farklı desenler kullanılarak çocuk odalarını renklendirebilirsiniz.

Çocuk odalarında kullanılabilecek renklerin açık olarak tercih edilmesi odanın daha geniş ve ferah görünmesini sağlayacaktır.

Çocuk odaları için yeşil ve pembe kombinasyonunu kullanabilirsiniz. Kız çocukları için uygun olan bu dekorasyon pembenin sıradanlığını kıracak ve odaya farklı bir enerji verecektir.

Erkek ve kız çocuklarınız aynı odayı paylaşacak ise ortak renkleri kullanmaya özen göstermelisiniz. Erkekler için en çok tercih edilen renklerden biri mavidir.

Mavi tonlarını altın renkleri ile birleştirerek hem kız hem de erkek çocukları için daha kullanışlı bir hale getirebilirsiniz.

Kız çocukları için romantik bir dekorasyon tasarlamak istiyorsanız eğer yine altın tonlarını ve şeftali tonlarını kullanabilirsiniz.

Altın ve şeftali pembesi tonları oldukça uyumludur. Led ışıklar ile aydınlatabileceğiniz odayı bu ışıklar sayesinde çok daha hoş bir havaya sokabilirsiniz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.