Netteki Blog

Çocuğumun ateşi düşmüyor düşmesi için ne yapmalıyım

28.02.2023
425
Çocuğumun ateşi düşmüyor düşmesi için ne yapmalıyım

Çocuğumun ateşi düşmüyor ne yapmalıyım diyorsanız o zaman hanımlar burada vermiş olduğumuz yöntemleri tercih edebilirsiniz. Çocuklarda ve bebeklerde yüksek ateş çok görülür özellikle 40 dereceye kadar çıktığı zaman havale geçirme gibi sorunlarda olabiliyor. Ateş belli bir limitlerde olursa sorun olmaz fakat çok ciddi ateşlenmelerde yapılabilecek en iyi yöntem soymaktır ve sonra soğuk bir duşa sokmaktadır. Eğer ateşi halanda çok varsa ve düşmüyorsa kesinlikle vakit kaybetmeden doktora başvurmanızı tavsiye ediyoruz. Her ateşte kesinlikle panik yapmayın dediğimiz gibi bu ateşin bir limiti vardır onu aşarsa bir şeyler yapın.

Çocuklarda yüksek ateş varsa yapılabilecek o güzel 5 önlem işte ;

1 – Kıyafet burada çok önemli buna dikkat edin eğer 38.5 derece civarında ise üzerinde fazla kıyafet varsa çıkarın ve ince giysiler giydirin.

2 – Sıvı alımına dikkat ediniz yani bol miktarda bebeğinize veya çocuğunuza su verin. Tabi sulu olan gıdaları da seçebilirsiniz.

3 – Ortam sıcaklığı çok önemlidir kış ayında oldu ise bulunduğu ortam aşırı sıcak olmasın en ideal sıcaklık 21 veya 22 derece olmalıdır.

4 – Ilık bir duşa sokun tabi suyun sıcaklığı 29 veya 32 derece olmasına dikkat edin. Bazı kişiler çok soğuk su ile yıkıyor bu yanlıştır. Duştan sonra ıslak bezlerle pansuman yapabilirsiniz.

5 – Ateşi 38 veya 38.5 ise hemen ateş düşürücü olan şuruplara falan yönelmeyin ne zaman 39 dereceye çıktı o zaman doktorunuza danışın ve sonra kullanın.

cocugumun-atesi-dusmuyor

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.