Netteki Blog

Çiller Nasıl Geçer Nasıl Yok Edilir Nasıl Kaybolur

28.02.2023
290
Çiller Nasıl Geçer Nasıl Yok Edilir Nasıl Kaybolur

Bazı insanların yüzlerinde ya da vücutlarının belli bazı bölgelerinde görülen çiller çoğu zaman rahatsız edici bir durum olarak kabul edilir.

Yüzünde çil olan ve bunu sevmeyen insanlar bu konu ile alakalı bir çok ilaç ya da yüz kremi kullanmıştır.

Ancak kimyasal yapılı olan krem ve yüz losyonları sizin yüzünüzdeki çilleri zaman içinde geçiriyor gibi görünse de sonrasında daha kötü bir sorun çıkartabilir.

Bundan dolayı yüzünüzdeki çilleri ortadan kaldırmak ya da en azından biraz olsun azaltmak için doğal ve bitkisel özlü tarifleri tercih ediniz.

Siz değerli okurlarımıza çillerin nasıl geçtiği ve nasıl yok edildiği ile alakal yazmış olduğumuz bu yazı dizisinde kesin çözümlü bir bitkisel tarif vereceğiz.

Bu tarif için bir çay bardağı süte ve bir adet salatalığa ihtiyacınız var. Salatalığı doğrayarak çay bardağı içindeki süte ekliyorsunuz. Ardından bu karışımı 2 saat boyunca bekletin.

2 saatin sonrasında süt ve salatalık karışımını bir tülbent yardımı ile süzün. Bu sayede salatalığın özünün süte geçmiş olmasını sağlayın.

Yukarıda sizlere bahsettiğimiz tarifi uyguladıktan sonra artık bu karışımı yüzünüze nasıl uygulayacağınızdan bahsedelim. Bir pamuk yardımı ile bu sıvı karışımı yüzünüze dokundurarak sürmeye başlıyorsunuz.

20 ile 25 dakika boyunca yüzünüze pansuman yapıyorsunuz. Sonra da yüzünüzü ılık su ile yıkıyorsunuz.

İşte bu şekilde yaklaşık olarak 15 gün ile 1 ay arasında sürekli bir uygulama gerçekleştirirseniz yüzünüzdeki çillerin azaldığına tanık olacaksınız.

Yüzünüzdeki çillerin azalmasını sağlamak ya da tamamen ortadan kaldırmak için gülsuyunu da kullanabilirsiniz.

Bir sabah ve bir de akşam olmak üzere gün içinde iki defa yüzünüzü gülsuyu ile temizleyiniz. Uzun vadeli bir kullanımda çillerinizin azaldığını görürsünüz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.