Netteki Blog

Çevre Kirliliğini Önlemek İçin Ne Yapmalıyız? Maddeler Halinde Açıklaması

28.02.2023
548
Çevre Kirliliğini Önlemek İçin Ne Yapmalıyız? Maddeler Halinde Açıklaması

Çevre kirliliğini önleyebilmek için ilk olarak her konuda gereksiz kullanımı ve israfı engellemeliyiz. Çevre kirliliğini önlemek adına ilk olarak her konuda tasarruflu olunmalı.

Çöpler konusunda da oldukça titiz davranılmalı. Hem kendi çöplerimizi çöp kutularına atmalı hem de çevrede gördüğümüz çöpleri alıp çöp kutusuna atmalıyız. Bunun yanında neredeyse her alan içerisinde yer alan kağıt, metal, cam gibi geri dönüşüm kutularına özel çöpleri ayırmalıyız.

Çevre kirliliğini önleyebilmek için kullanılan enerji kaynakları da oldukça önemli. Çevre kirliliğini önleyebilmek adına güneş enerjisi be rüzgar enerjisi gibi temiz ve yenilebilir enerji kaynakları kullanılmalı.

Çevre kirliliğine etki eden bir alan araçların egzozlarından çıkan dumanlar ve kullanılan yakıtlar. Bu nedenle çevre kirliliğini azaltmak adına özel araçlardan daha çoktoplu taşıma araçları kullanılmalı.

Fabrika bacalarının çıkan zehirli dumanlar ve atıklar çevre kirliliğine etki eden bir başka etken. Bu nedenle bu anlamda fabrika bacalarına dumanları engelleyici filtreler takılmalı. Atıklar ise çevreye direk olarak verilmemeli.

Çevre kirliliğini önleyebilmenin en etkili yollarından biriside orman alanlarını korumak. Bunun için doğrudan orman alanları korunmalı. Dolaylı olarak ise kağıt israfı yapmaktan kaçınmalı.

Çevre kirliliğini önleyebilmek adına birçok sivil toplum örgütü var. Bu örgütlere olan ilgi ve katılım arttırılmalı.

Çevre kirliliğinin önlenebilmesi adına Çevre Bakanlığı tarafından daha aktif ve etkili faaliyetler yapılmalı.

Okullarda çevre kirliliğini önleyebilmek adına verilen eğitimler de önemli. Bu nedenle çocuklara bu konuda gerekli bilgiler verilmeli ve üzerlerine düşen sorumluluklar anlatılmalı.

Tarım faaliyetleri alanlarında gübre kullanımı adına çiftçiler gerekli kurumlar tarafından bilgilendirilmeli ve tarım faaliyetleri bu kapsamda yürütülmeli.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.