Netteki Blog

çanakkale ile ilgili kompozisyon

28.02.2023
408
çanakkale ile ilgili kompozisyon

Vatan Ruhunu Hissedeceğiniz Yer Çanakkale
Türk milletinin kahramanlığı ile adını duyuran şehri Çanakkale’de, vatan ruhunu hissedecek, kendinizi bayrağa ve kan kırmızı renge teslim edeceksiniz.

Büyük Türk destanının yazıldığı Çanakkale sadece Türkiye için değil, tüm dünya için önemli bir zafer yeridir.

İşte bu nedenle büyük destanın yankıları şehirde durmakta, saygıyla anılmaktadır. Büyük bir imtihandı Çanakale, fakat unutturmamak da bizim imtihanımızdır…

Hüzünlü bir zaferdir belki bu. Daha 18’ine yeni gelmiş gencecik askerlerin niceleri hayatlarından olmuştur bu topraklarda.

Kimisi daha anne sevgisi görmemiş, kiminin bekler sılada yari. Ama kim demiş vatansız koyacaklar Türkler’i diye! İşte o gencecik askerlerimiz siper etti göğsünü Çanakkale’de.

Silahlı mücadele değildi onlarınki, yüreğini koyarak savaştı o genç askerler siperde. Kazanılan bir sevgili değil, bir vatan olmalıydı.

Toprak kurtarılmalıydı önce, sevgili rahat yaşamalıydı sılada, annesi rahat yaşamalıydı şanlı Türk bayrağının altında. İşte bu yüzden bir silah meselesi değil, bir gönül meselesiydi Çanakkale Savaşı.

Ortaya konan hayatlar daha güzel bir gelecek, daha güzel bir Türkiye içindi hep. Sadece yüreğini koymakla kalmayan bu güzel askerler, aynı zamanda cephedeki örnek davranışlarıyla onur ve gururu öğretmiştir tüm dünyaya.

Düşman askerlerini sırtlarında taşıyanlar insanlığın kitabını orada tekrar baştan yazmıştır.

Çanakkale, tüm değerlerin, tüm duyguların sorgulandığı ve tüm duyguların en yoğun şekilde yaşandığı bir toprak parçasıydı aynı zamanda.

Erkekler, kadınlar, çocuklar, yaşlılar, Türk bayrağının altında birlik ve beraberlik olmuş olan, vatanını kaybetmek istemeyen herkes seferberdi Çanakkale’de.

İşte o güzel insanlar bizlerin daha iyi geleceği olsun diye koydular o gün yüreklerini ortaya, canı pahasına savaştılar. Türk milleti varlığını ve birliğini Çanakkale Zaferi’ne borçludur ve bu zafer asla unutulmayacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.