Netteki Blog

camiler haftası ile ilgili kısa yazı ve bilgi

28.02.2023
426
camiler haftası ile ilgili kısa yazı ve bilgi

Camilerin yapımında gayret gösteren halkın, camilerin yıllık bakım ve temizliğinde, gerektiğinde onarımlarında yardımcı olması vatandaşlık görevidir.

Camiler için el birliği yapılmasını sağlamak için Diyanet İşleri Başkanlığı 1986 tarihinden itibaren her yıl 01-07 Ekim tarihleri Camiler Haftası olarak ilan etmiştir.

Hafta içinde camilerin bakım ve onarımı yapılır ve camilerin tarih içindeki yeri, fonksiyonları ve diğer konularda konferans, panel ve toplantılar düzenlenerek halkın bilinçlendirilmesi sağlanır.

Hafta içinde yapılacak etkinlikler camilerin önemi ve daha temiz, bakımlı olması için çalışmalar yapılır. 2003 Yılından itibaren Camiler Haftası adı değiştirilmiş ve Din Görevlileri de ilave edilmiştir.

Camileri din görevlilerinden ayrı düşünmek mümkün olmadığı için din görevlilerini de ekleyen Diyanet İşlerinin amacı, günün beş vakti camide hazır bulunan ve zamanlarını camide geçiren din görevlileri camiyle iç içe olmuşlardır.

Görevi sadece cemaatle ilgilenmek olmayan din görevlileri grev yaptıkları yerlerde hastalar, çocuklar, yetimler, öksüz ve fakirlere yakın ilgi göstererek onların sorunlarıyla da yakından ilgilenen kişilerdir.

Bu sebeple din görevlilerine gereken önem verilmeli, birlik ve beraberliğin sembolü olan camilerin fonksiyonları iyileştirilmelidir.

Caminin ve din görevlilerinin hayatımızdaki yerini yeni yetişen nesle cami ve mescitler hakkında kalıcı izler bırakmak adına Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlanmaya başlamıştır.

Müslümanlar asırlar boyunca cami yapımına önem vermişler ve yaptıkları hayrın ebedi olması için birbirleriyle yarışmışlardır.

Cami yapmak imanın ve dindarlığın göstergesi olarak kabul edilmiştir. Camiler zengin fakir demeden, resmi sivil, köylü şehir yerli yabancı ayrımı yapmadan herkesi bünyesinde toplayan mekanlar olarak dinimizde yeri büyüktür.

Müslüman ülkesi olmanın mührü cami sahibi olmaktır. Birlik ve beraberliğin kardeşlik duygularının, hoşgörü ve anlayışın güçlendiği yerlerdir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.