Netteki Blog

Büyük lokma ye büyük konuşma atasözünün anlamı ve açıklaması

28.02.2023
375
Büyük lokma ye büyük konuşma atasözünün anlamı ve açıklaması

Büyük lokma ye büyük konuşma atasözünün anlamına bakacak olursa şu anlama geliyor. Burada duruşumun nasıl olacağını en net şekilde ifade etmedir. Atalarımız gerçekten eski zamanlarda çok güzel sözler söylemişler ve bu sözler kulaktan kulağa günümüze kadar ulaşmıştır. Atalarımızın söyledikleri sözler doğrudur. Genel olarak ders verici sözler söylemişlerdir.

Hayatta kimseyi küçümsemeyin , emin olmadan da sakın büyük konuşmayın. Bunun sonucunda eğer haksız iseniz suçlu taraf siz olabilirsiniz. Bilmeden edilen laflar kişiyi rezilde eder , rüsvada. Ağzınızdan çıkan sözlere dikkat edin emin olmadan büyüklenerek konuşmayın bu yanlış bir davranış olmaktadır. Konuşmanız çok büyük olursa sizler o kadar pişman olursunuz. Bunların yanı sıra en önemlilerinin arasında şuda var konuşacağınız yeri bilmeden konuşmayın. Yerli yersiz konuşmalarınızın sonucunda insanlara zarar verebilirsiniz.

Ağzımızdan çıkan laflara dikkat etmemiz için atalarımız büyük lokma ye büyük konuşma atasözünü kullanmışlardır. Bu yüzden ağzımızdan çıkan sözlere dikkat etmeliyiz yani nereye gideceğini bilerek etmek gerekir.

atasozu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.