Netteki Blog

Büyü ve sihir gerçekten var mı? İşte Cevabı!

28.02.2023
391
Büyü ve sihir gerçekten var mı? İşte Cevabı!

Büyü ve sihir gerçekten var mı? Bu soru herkesin aklına gelmektedir. Büyü ve sihir dünya üzerinde gerçekten vardır. Ancak büyü ve sihir İslam dini gereğince yasaklanmış bir davranıştır. Bu yasaklara rağmen bunu yapanların öteki dünyada hiç bir nasipleri rızıkları olmayacağı Kuran-ı Kerimde Açıkça belirtilmiştir. Allah CC bu konuda şöyle buyurdu.

“Siz Atın” dedi. Onlar atınca insanların gözlerini büyülediler. Onları korkuttular ve büyük sihir gösterdiler. (ARAF-116. AYET)

Sihrin Neden Olduğu Manevi Olaylar Nelerdir?

Sihrin altında iman yoksunluğu, ahlaksızlık ve kötü düşünce yatmaktadır. Sihirbazlar ve büyücüler, Allah CC yaratmış olduğu garip varlıklardan ve cinlerden yararlanmaktadır. Sırf ALLAH katında helal olmayan bu doğaüstü olayların ve yanlış yaptıkları şeylerin üstünü örtebilmek için, bu konuda nice romanlar hikâyeler ortaya atılmaktadır. Ama unutmamalıdır ki, dünya üzerindeki herkes kandırılsa ve beyni bu netice ile yıkanmış olsa bile ALLAH CC her şeyi duymakta, görmekte ve kişilere ona göre muamele etmektedir.

ALLAH CC Yasakladığı Davranışları Yapmanın Hükmü Nedir?

Özellikle, her yasak olan şeylerde olduğu gibi bu olaylarında ALLAH katında muhakkak bir karşılığı vardır.

Bu yasakları şöyle bir örnekle verebiliriz. Cenab-ı Hak yasak olan şeyleri yapmamak konusunda biz kullarını Kuran-ı Kerimde sık bir şekilde uyarmıştır. Bu uyarılar ile kalmayıp ALLAH CC gerçek olaylar yaşatarak da bizlere bir ders olsun diye vermiştir.

Örnek vermek gerekirse ALLAH CC zamanında yasak olan şeyleri yaptıkları için erkek erkeğe ilişkiye giren bir topluluk olan “Nut” kavmini helak etmiştir. Helak olma sebeplerinden ziyade bu konuda sonuçlara bakmak gereklidir. ALLAH CC “Nut” kavmini sadece erkek erkeğe ilişkiye girdikleri için değil yasakladığı şeyleri ısrarla yaptıkları için bu kabileyi yok etmiştir. Kısacası, “BÜYÜ” ve “SİHİR” yasaklanan her şey gibi haramdır ve günahtır. İlk cümlelerimizde de söylediğimiz gibi bu işleri yapan kişilerin öbür dünyada nasibi olmayacaktır.

buyu-ve-sihir

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.