Netteki Blog

Bit Nasıl Temizlenir? Tavsiyeler

28.02.2023
326
Bit Nasıl Temizlenir? Tavsiyeler

Küçük çocukların ve yetişkinlerin kabusu olan bitler, çok çabuk çoğaldığından ve bulaşıcı olmasından dolayı başınıza büyük dertler açabilir. Bunun için bit temizliğine ilişkin detayları en ince ayrıntısına kadar öğrenmekte büyük fayda var. Bunun aşamalarını madde madde inceleyelim.

Bit paraziti çok çabuk bulaşmasından dolayı aynı evdeki tüm aile fertlerine 1 gün içerisinde bulaşabilir. En çok yaz aylarında ve kirli ortamlarda olan bitlerin yaşamlarını devam ettirebilmesi için insan saçına ihtiyaçları vardır. Bu da insanlar için oldukça olumsuz bir gelişmedir.

Bitlerin bulaşmış olduklarını bazı belirtilerden anlayabiliriz. Örneğin bitin en önemli belirtisi saçlardaki yoğun kaşınmadır. Bu kaşınma bazen öyle bir hal alır ki, kaşınan yerin kanamasına ve yaralanmasına sebep olur. Bu sağlık açısından da insan hayatını olumsuz bir şekilde etkiler.

Bitin tespit edilmesinden sonra derhal kurtulmak için tedaviye başlanmalıdır.

Peki Bitlerden Nasıl Kurtulabiliriz?

Saç bitini gördüğünüz anda hemen eczaneye gidip bit ilacı almalısınız. Aldığınız ilacı hemen reçetesine uygun bir şekilde uygulamalısınız.

Paranit bit ilacı en etkili olanıdır. Biti temizlemek için birebirdir diyebilirim. Ayrıca hem küçükler hem yetişkinler kullanabilir ve sprey, losyon ve şampuan gibi paranit bir ilacının çeşitleri vardır.

İlaçtan önce saçın mutlaka kirden arındırılması gereklidir. İlacı kullandıktan sonra asalaklardan tam olarak kurtulmak için elma ya da üzüm sirkesini suya karıştırıp başınızdan dökmelisiniz.

Daha sonrasında sık bir tarakla tarama işlemini tekrarlamalısınız. Bitin hiç bulaşmaması için saç bakımınızı mutlaka yapmalısınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.