Netteki Blog

Bilgisayardaki yazıları kolay nasıl büyütebilirim?

28.02.2023
522
Bilgisayardaki yazıları kolay nasıl büyütebilirim?

Soru : Annem bilgisayarda facebook’a giriyor ve yazı tipini büyütmek istiyor. Bende tüm yazıları büyütmek için kullanılan program arıyorum. Güzel Windows 7 , 8 , 10 ve xp uygun olan program var mıdır. Ben büyüteç programı indirdim fakat o da Mouse nereye götürürsen orası büyüyor bu da çok sıkıcı olabiliyor annem her şeyi daha rahat görebilecek bir şey istiyor sizin önerileriniz nelerdir cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Cevap : Merhabalar , çözümü aslında çok kolay herhangi bir programı ihtiyacınız yoktur. İlk olarak masaüstüne sağ tıklayın ve oradan özelliklere girin. Sonra ayarlar sekmesinde ekran çözünürlüğü olacak o yerden yazılarınızı büyütebilir veya küçültebilirsiniz isteğinize göre.

İkinci Yöntem : Masaüstüne sağ tıklayın tekrar ve özelliklere girin. Sonra görünüm sekmesinde efektler butonu bulunuyor orada büyük simge kullan kutucuğu olacak işaretleyin. Bu şekilde anneniz daha rahat bir şekilde yazıları okuyabilir. Sizde istediğiniz zaman yazı fontunu küçültebilirsiniz. İyi Günler.

bilgisayardaki-yazilar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.