Netteki Blog

Bigo Live nedir ? Ne işe yarar ?

28.02.2023
770
Bigo Live nedir ? Ne işe yarar ?

Bigo Live nedir ? Ne işe yarar ?

Bigo Live, kişilerin kendi yaşam alanlarını tanıtabildikleri, arkadaşları ile canlı görüşmeler yapabildikleri, moda ve sohbet gibi alanlarda yapılan yayınları seyredebildikleri bir canlı yayın platformudur. Uygulamanın kurucu şirketi aslında 2014 yılında hizmete başlamıştır. Bundan önce açmış oldukları bir uygulamayı revize ederek, 2016 yılında Bigo Live olarak yayına almışlardır. Sanırım bu bilgiler “Bigo Live nedir ? Ne işe yarar ?” sorusuna cevap olarak verilebilir.

Bigo Live nedir ? Ne işe yarar ?

Bigo Live nedir ? Ne işe yarar ?

Bigo Live uygulaması hem AppStore hem de Play Store mağazalarında aktif bir şekilde bulunmaktadır. Uygulama 150 ülkede büyük bir kullanıcı kitlesine sahiptir. Son yapılan istatistiklere göre dünya Bigo Live uygulamasının farklı bölgelerde 200 milyondan fazla kullanıcıya sahip olduğu açıklanmıştır.

Bigo Live Özellikleri Nelerdir?

Bigo Live, insanların aktif bir şekilde etkileşim kurabilecekleri, günlük yaşantılarını çekinmeden başkaları ile paylaşabilecekleri, tek bir dokunuş ile tüm dünyaya açılabilecekleri bir platformdur. Bu anlamda canlı yayın, Bigo Live uygulamasının en temel özelliğidir.

Bigo Live uygulaması, canlı yayın yapan kişilerin yanı sıra çok aktif bir takipçi kitlesine de sahiptir. Kullanıcılar, geniş bir yayıncı kitlesi arasında moda, oyun, makyaj, komedi ve yemek gibi birçok alanda yapılan yayınlara kolaylıkla katılabilir ve bu yayıncılar ile etkileşime geçebilirler.

Görüntülü Sohbet Özelliği

Bigo Live üzerinde sadece canlı yayın değil, aynı zamanda arkadaşlarınız ile görüntülü sohbetler yapabileceğiniz bir özellik de bulunmaktadır. Bu özelliği kullanarak 9 kişiye kadar toplu sohbetler yapabilmeniz mümkündür. Ayrıca konum eşleştirmesi sayesinde yakınınızda bulunan kişiler ile görüntülü sohbete başlayabiliyorsunuz. Ayrıca bu sohbetler sırasında eğlenceyi arttırmak istiyorsanız, fazlasıyla video filtresi ve çıkartmalar da uygulama üzerinde bulunmaktadır.

Canlı Yayın Savaşları ve Bar Özellikleri

Uygulama üzerinde yayıncıların birbirleriyle kapışabildikleri bir özellik bulunmaktadır. Bu özelliğe genelde “Canlı PK” denir. Bu özellik sayesinde kendine ve takipçilerine güvenen yayıncılar karşı karşıya gelir ve kapışma başlar. Canlı PK sırasında, takipçilerinden daha fazla etkileşim alan yayıncı kapışmayı kazanır ve ödüllendirilir. Kaybeden yayıncı ise cezalandırılır.

Bar kısmına ise BigoLive’ın sosyal platformu diyebiliriz. Bu alanda kullanıcılar tarafından sürekli olarak fotoğraflar paylaşılır ve vloglar yayınlanır. Bu seçenek canlı yayınlara biraz ara vererek, farklılık katmak isteyen kullanıcılar için hazırlanmıştır.

Bigo Live Nasıl Kullanılır?

Daha önce “Bigo Live Nedir?” sorusuna cevap vermiş ve özelliklerine değinmiştik. Peki bu canlı yayın platformu nasıl kullanılır?

Bigo Live uygulamasını kullanabilmek için öncelikli olarak uygulamayı AppStore veya Play Store mağazalarından mobil cihazınıza indirmelisiniz. Arından Facebook veya Google hesabınızı kullanarak ya da telefon numaranız ile uygulamaya kayıt olmanız gerekmektedir. Kayıt olurken girdiğiniz bilgileri dikkatli bir şekilde saklamanız ve unutmamanız oldukça önemlidir.

Bigo Live Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Uygulama üzerinden canlı yayına başlayabilmek için orta kısımda büyük ve yuvarlak olan “Live” simgesine tıklayın. Karşınıza belirli özellikleri ayarlayabileceğiniz bir ekran gelecektir. Buradan tek veya çoklu, oyun gibi canlı yayın seçeneklerinden birisini seçebilirsiniz.

Sonraki aşamada canlı yayınınıza bir başlık vermeniz gerekir. Başlıktan sonra “#dans, #komedi” gibi canlı yayın etiketleri kullanmanız da etkileşim almak adına önemlidir. Ardından canlı yayınınızı sosyal medya platformlarında paylaşma seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz. Tüm ayarlamalar yapıldıktan sonra alt kısımda bulunan “Go Live” butonuna tıklayın ve canlı yayına başlayın.

Bigo Live Uygulamasında Nasıl Takipçi Arttırılır?

Bigo Live uygulaması üzerinde takipçi arttırmak için öncelikli olarak profilinizi düzgün bir şekilde oluşturmanız gerekir. Bu anlamda özellikle profil resminiz oldukça önemlidir. Profil resminizde net ve parlak bir arka plan olmasına dikkat edin. Aynı zamanda yüz ve belin üst kısmının net bir şekilde görüldüğü, yüksek kalitede bir profil resmi olmasına dikkat edin. Bu kısımda resimlerin aşırı parlak ve filtreli olması itici olabilir. Başkasının fotoğraflarını veya çizgi film karakterlerini profilinizde kullanmamaya özen gösterin.

Bazı çekim teknikleri kullanarak kendinizi doğal, zarif ve çekici gösterebilirsiniz. Bu durumda profesyonel bir yayıncı kalitesi elde etmeniz büyük önem arz ediyor. Yayın sırasında arka planınızda sade perdeler, duvar kâğıtları ve aşırıya kaçmayacak detaylar ve mobilyalar ekleyebilirsiniz. O anki yayın konseptinize göre arka plana objeler yerleştirebilirsiniz. Karanlık ve net olmayan arka planlar, takipçiler tarafından pek sevilmez.

Takipçileriniz ile sürekli olarak etkileşim halinde bulunun. Onları sıcak bir sohbet ile karşılayın ve takipçilerinizden aldığınız hediyelere kendinize özgü farklı yanıtlar verin. Gelen bir hediyeye karşı kalp hareketi yapabilir veya isimlerini canlı yayında haykırabilirsiniz.

Bigo Live topluluk kurallarına aykırı olan şeylerden kaçınmanız gerekir. Bigo Live uygulamasını kullanan birçok kullanıcının bu kuralları benimsediği ve kurallara uymayan yayıncıları hoş karşılamadığı ve takipten çıkardığını unutmamanız gerekir.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.