Netteki Blog

Bel Düzleşmesine Ne İyi Gelir?

28.02.2023
472
Bel Düzleşmesine Ne İyi Gelir?

bel düzleşmesine ne iyi gelir? Uzun süre hareketsiz kalmak sebebiyle ortaya çıkan bel düzleşmesi kişilerin günlük hayatında rutin işlerini bile yapmalarına engel olacak derecede zorluk çıkarmaktadır. Ancak birtakım tedavi yöntemleriyle bel düzleşmesi ortadan kaldırılabilmektedir.

Bu sorunu yaşayan birçok kişi bel düzleşmesine ne iyi gelir? sorusuna cevap aramaktadırlar. Bu sorun ile karşı karşıya kalan kişilerin genel olarak ilk başvurmaları gereken yöntem egzersizler olmalıdır. Genellikle fizik tedavi olarak geçen bu egzersizler bir süre düzenli olarak tekrar edildiğinde kısa sürede iyileşme ortaya koymaktadır.

Bel Düzleşmesine Ne İyi Gelir?

Bel düzleşmesine iyi gelen bir diğer yöntem ise kas gevşetici ve antienflamatuar ilaçların uygulanması olmaktadır. Bu kişiler gerek işleri gerekse yanlış oturma pozisyonları nedeniyle bel düzleşmesi sorunu ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Aynı zamanda bu sorunun tedavisini oldukça geciktirmektedirler de.

Ancak bel düzleşmesi belirtilerinden bir veya birkaçı ile karşılaşılması halinde bile doğrudan bu alanda uzmanlaşmış olan bir doktora başvurulması gerekmektedir.

Genellikle doktora başvurulduğunda fizik tedavi ile birlikte bel korsesi kullanımı önerilmektedir. Son çare olarak ameliyat gerekli dahi olsa ameliyattan sonra bölgenin tamamen iyileşebilmesi adına yine fizik tedavi ve bel korsesi tedavisi uygulanmaktadır.

Bel Düzleşmesi Neden Olur?

Bel düzleşmesi genel tanımı olarak bel bölgesinde bulunan kasların uzun bir süre aynı pozisyonda kalması ve bu durumun kaslarda gerginliğe yol açarak ağrılar meydana getirmesi ile ortaya çıkmaktadır.

Bel Düzleşmesine Ne İyi Gelir?

Bel düzleşmesi için ilk ortaya çıktığı zamanlarda genellikle ara ara kaslarda yanma, spazm ve harekette güçlük gibi durumlar meydana gelebilmektedir. Bu hastalık ilerledikçe omurgalar deki ağrı omurganın içinde yer alan disklere doğru ilerlemektedir. Ve bir süre sonra omurgadaki bu disklerde düzleşmeler ve yapısında bozulmalar meydana gelmektedir. Bel düzleşmesine neden olan faktörler şöyle sıralanabilir;

  • Uzun süre aynı pozisyonda kalmayı gerektiren hareketsiz yaşam tarzı
  • Fazla kilolu olmak
  • Uzun bir süre yanlış pozisyonda oturmak
  • Skolyoz gibi doğuştan gelen bazı omurga hastalıkları
  • Kemik zayıflığı ve kemik erimesi
  • Uzun boylu ve zayıf olan kişiler

Bu nedenlerin birçoğu yapısal olması nedeniyle önlenmesinde de fazla kilolu olma veya yanlış pozisyonda oturma kişinin elinde olduğu için önlenebilmektedir.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.