Netteki Blog

Bebeklerde Bronşit Belirtileri Ve Yapılması Gerekenler

28.02.2023
300
Bebeklerde Bronşit Belirtileri Ve Yapılması Gerekenler

Bronşit, günümüzde cinsiyet ayrımı yapmadan, henüz tamamen gelişmemiş bağışıklık sistemleri olduğu için bebeklere daha sıklıkla uğramak üzere herkeste görülen hava yolu iltihabıdır. Soluk borusuna, trakeye veya bronşlara hastalık yapıcı mikrop veya parazitlerin girmesi ile ortaya çıkmaktadır.

Bebeklerde Bronşit Belirtileri

Şiddetli öksürük: Bronşit, bebeğinizde öksürüğe yol açabilmektedir. Öksürük, bebek uyku halindeyken daha da kötüleşebilir.

Mukus üretimi: Bu tür enfeksiyonlar, mukus üretimini arttırır. Bu durum bebeğinizi nefes alma zorluğu, hatta boğulma tehlikesine kadar götürebilir.

Ateş yükselmesi: Enfeksiyonun şiddetine bağlı olarak, bebeğinizin ateşi yükselebilir.

Halsizlik.

Hırıltılı Solunum.

Yapılması Gerekenler

Anne sütü ve sıvı takviyesi: Aşırı mukus üretimi, bebeğinizde susuzluğa ve bebeğinizin boğazında kuruluğa neden olabilir. Sıvı takviyesi bu durumu engelleyebilme özelliğinden dolayı çok önemlidir.

Anne sütü ise, birçok enfeksiyon kapmış hücreyi temizleme, yapılandırma açısından çok büyük önem taşıyan bir antioksidandır.

Çevre:  Bebeğinizi, sigara, temizlik malzemeleri, alerjen maddeler, tozdan mümkün olduğunca koruyun. Bu tür maddelerin çevreye verdiği koku ve gaz, bebeğinizin enfeksiyonunu tetikleyebilir.

Doğal temizlik malzemeleri kullanmaya özen gösterin. Sirke ve karbonat birer alternatif olarak gösterilebilir.

Nem: Nemli hava, hava yolunda birikmekte olan mukus sıvısını yumuşatma konusunda sizlere yardımcı olabilecek bir ayrıntıdır. Bebeğinizin odasına buharlaştırıcı veya nemlendirici koyun.

Doktorunuzu dinleyin: Doktorunuzun bebeğiniz için yazdığı ilaçları, bebeğiniz iyileşme gösterse bile bebeğinize vermeye devam edin.

Aspirin ve benzeri ilaçları bebeğinize vermeyin. Aspirin, bebeklerde ölümcül bir etki yapabilmektedir.

Doktorunuza danışarak bebeğinize uygun bir balgam söktürücüsü almayı deneyebilir, boğaz ağrısı veya aşırı öksürüğü azaltması veya engellemesi açısından bebeğinize uygun ilaçlar satın alabilirsiniz.

Gözlem: Bebeğinizin iyileşme gösterebilmesi için gözleminize ihtiyacı var. Yukarıdaki belirtilerden herhangi birisini bebeğinizde görülmediğinden emin olmak için onu gözlem altında tutun.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.