Netteki Blog

Bebek İhtiyaç Listesi ( Gerekli Olan Eşyalar Ve Malzemeler)

28.02.2023
325
Bebek İhtiyaç Listesi ( Gerekli Olan Eşyalar Ve Malzemeler)

Bebek ihtiyaç listesi denildiğinde aklımıza gerekli gereksiz birçok şey gelmektedir. Gereksizden kastım biberon ve emziktir çünkü bebek anne sütü alabilir ve anne sütü yeterliyse biberona gerek kalmıyor bunlarda evimizde yer kaplamaktan başka bir işe yaramıyor ama anne sütü yeterli değilse o zaman biberon alınmasını tavsiye ederim.

Bebek ihtiyaç listesinin en başında bebek kıyafetleri gelmelidir. Bebeklerin ciltleri çok hassas olduğu için bu kıyafetlerin% 100 pamuklu olmasına özen göstermeliyiz.

Mesela; çıtçıtlı bady, tulum, alt-üst takım, şapka, önlük, bez, ıslak mendil, pişik kremi, bebeklerin burunları çok sık tıkandığı için burun aspiratörü, çorap, battaniye, yorgan, çarşaf takımı, eldiven (eldiven isteğe bağlıdır çünkü eskiden herkes bebeklerin elleri üşümesin diye eldiven takardı şimdilerde ise doktorlar eldiveni pek önermiyor bebeklerin el gelişimi açısından önermiyorlar) alınmalıdır.

Bunların dışında bebek ihtiyaç listesinde bulunması gerekenler. Bebeğin vücut temizliği için küvet, maşrapa, kova, bebek yağı, sünger ya da lif (lifi çok önermiyorum bebeğin cildi hassas olduğu için süngeri tavsiye ediyorum), tırnak makası, havlu, şampuan, sabun olmalıdır.

BEBEK İHTİYAÇ LİSTESİ VE MALZEMELERİ

Bebek Bezi

Islak Mendil

Pişik Kremi

Bebek Losyonu

Alt Değiştirme

Örtüsü Fırça ve Tarak Seti

Sabun

Bebek Şampuanı

Pudra

Beşik

Elbise Askısı

Uyku Seti

Park Yatak Uyku Seti

Nevresim Takımı

Pelüş Battaniye

Yatak-Yorgan

Yastık

Çarşaf

Alez

Perde

Kirli Torbası

Alt Açma

Biberon

Biberon Fırçası

Biberon Kordonu

Emzik

Emzik Kutusu

Emzik Askısı

Ağız Mendili

Önlük

Zıbın Body 2`li Takım

Penye Battaniye

Çorap Patikli

Tulum Kısa Kol

Uzun Kol Body

10`lu Hastane Çıkışı

Patikli Alt

Kundak Şapka

Eldiven

İç Zıbın

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.